Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-07-2002 Persberichten district Binnensticht, 10.30 uur

Man aangehouden na verzet

DRIEBERGEN-RIJSENBURG- Op woensdagavond werd een 43-jarige man aangehouden omdat hij was doorgereden na een aanrijding.

Omstreeks 23.10 uur reed de man uit Driebergen/Rijsenbrug tegen een auto op de Hoendersteeg en reed door. De politie werd gewaarschuwd en trof de man in de omgeving in zijn auto aan. De man werd door de agenten aangehouden maar hij verzette zich hevig. Bij deze vechtpartij raakte een agent licht gewond aan zijn hand. Scannerluisteraars waren op de hoogte van het incident en hielpen de agenten mee om de man te overmeesteren. De man werd uiteindelijk aangehouden en ingesloten voor verhoor.

De man rook sterk naar alcohol maar weigerde de blazen op het ademannalyseapparaat. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt ter zake verzet bij aanhouding, rijden onder invloed en het doorrijden na een aanrijding. Wanneer een automobilist weigert een ademtest te ondergaan zal hij altijd de hoogst mogelijk straf krijgen voor het rijden onder invloed en zal altijd het rijbewijs worden ingenomen.

Rijden zonder helm

DE BILT- Op woensdagmiddag zagen surveillerende agenten een 16-jarige jongen uit Bilthoven rijden op zijn bromfiets over de Alfred Nobellaan. De jongen reed zonder helm en de agenten wilde hiervoor een bekeuring uitschrijven. De jongen dacht hier kennelijk anders over en probeerde op zijn bromfiets te vluchten. Op de Alfred Nobellaan reed de jongen tussen geparkeerd staande autos door en over het voetpad. Uiteindelijk kon de jongen worden gestopt en op het bureau werden twee bekeuringen uitgeschreven voor het rijden zonder helm en rijden op het voetpad.

Graffitispuiter aangehouden

ZEIST- Op woensdagavond werd een man aangehouden nadat hij graffiti had gespoten op een muur. Agenten reden langs de Laan van Vollenhove en zagen dat er op een muur verse verfsporen zaten. Na een kort onderzoek troffen de agenten de 20-jarige man uit Zeist aan met spuitbus in zijn hand. De man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Jonge diefjes

ODIJK- Op woensdagmiddag werden twee meisje aangehouden omdat ze goederen hadden gestolen uit een winkel. Omstreeks 16.55 uur liepen de meisjes van 11 jaar afkomstig uit Odijk met enkele levensmiddelen de winkel uit gelegen aan De Meent. De meisjes werden aangehouden en de politie werd gewaarschuwd. De meisjes krijgen via bureau Halt een alternatieve straf.