Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: assen 11-07-2002
persberichten donderdagmorgen 11 juli 2002 Bert Visser 0592 - 383383 0651 - 611629

Dronken en doorgereden na aanrijding

BALLOO - De politie heeft woensdagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 50 jarige automobilist uit Balloo. De man had op de kruising Hemweg / Balloerstraat in zijn woonplaats een aanrijding veroorzaakt en was er vandoor gegaan. Na enig onderzoek trof de politie zijn auto aan met forse schade. De man gaf toe dat hij de aanrijding had veroorzaakt. Een ademanalyse op het bureau wees uit dat hij met dik 1 promille alcohol achter het stuur had gezeten. Hij kreeg een rijverbod voor vijf uur en een proces verbaal voor de aanrijding en de alcohol.

Verdachte aanrijding niet verzekerd

MEPPEL - De politie heeft woensdagmiddag proces verbaal opgemaakt tegen een 28 jarige automobilist uit Dedemsvaart. Hij was betrokken bij een verkeersongeval op de Osseweide in Meppel. De man botste bij het oprijden van het terrein op de auto van een 41 jarige man uit Meppel, die juist het van het terrein afreed. Bij onderzoek bleek de auto van de man niet verzekerd en niet gekeurd te zijn. Een 41 jarige inzittende is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel,

Inhalende bromfietser onder auto

BEILEN - Een 17 jarige bromfietser uit Beilen is woensdagavond in kritieke toestand overgebracht naar het AZC in Groningen De jongen haalde op de Torenlaan in Beilen een auto in op het moment dat de 55 jarige bestuurster uit Beilen linksaf sloeg naar het verzorgingstehuis Het Stroomdal. De bromfietser kwam midden onder de auto terecht en werd ruim tien meter meegesleurd. Omstanders hebben de auto opgetild en het slachtoffer onder de auto weggehaald. De jongen heeft die wel bij kennis was heeft onder meer zijn benen gebroken en inwendig letsel opgelopen.

Aanhangwagen fietser gestolen

ASSEN - Een 70 jarige deelnemer aan de Drentse rijwiel4daagse heeft woensdagmiddag bij de politie aangifte gedaan van de diefstal van een aanhangwagen. De man uit Wijhe had zijn auto met de aanhanger geparkeerd aan de oude Haarweg in Assen Toen hij terug kwam van de route bleek de net opgeknapte aanhangwagen te zijn verdwenen. Het gaat om een twee assige aanhanger met een bruine opbouw.

Inwoner Hoogeveen bekent fietsendiefstallen

HOOGEVEEN - Een 19 jarige inwoner van Hoogeveen heeft bij de politie bekend dat hij in de periode februari / maart van dit jaar in Hoogeveen zeker 12 fietsen heeft gestolen. Ook verklaarde hij verantwoordelijk te zijn voor de diefstal van een motor en een aanhangwagen. De man verkocht de fietsen om zijn drugsverslaving te bekostigen.

Vitrines leeggehaald na ramkraak in Friesestraat Coevorden.

COEVORDEN - Inbrekers hebben woensdagnacht even na half drie hun slag geslagen bij een juwelier aan de Friesestraat in Coevorden. Een getuige heeft een personenauto met de achterzijde tegen de winkelpui zien staan, terwijl twee mannen spullen uit de winkel aan het inladen waren. Zon twee minuten nadat de getuige wakker was geworden van een harde knal zou de auto zijn vertrokken in de richting van het station. In de winkel was het een grote puinhoop. De eigenaar heeft de politie aangegeven dat er veel gouden sieraden en horloges zijn gestolen. De politie vermoedt dat de inbrekers zijn aangekomen en weggereden via de Rikkerstraat. Daar is een betonpaal verwijderd. Die paal zorgt ervoor dat er normaal gesproken geen autoverkeer vanaf die kant op de marktvloer kan komen. De technische recherche van de politie heeft sporenonderzoek gedaan. Getuigen die nog niet door de politie zijn benaderd worden verzocht zich te melden.