AutoRai

11-7-2002

Rover 75 ontvangt opnieuw onderscheiding

De Rover 75 heeft opnieuw een belangrijke onderscheiding aan zijn al indrukwekkende prijzenkast kunnen toevoegen. In Engeland werd het topmodel van Rover uitgeroepen tot 'ITM Auto van het Jaar' door het Instituut voor Transport Management.

De onderscheiding vertegenwoordigt de voorkeuren van beheerders van grote wagenparken in Engeland en vormt een erkenning voor de prestaties die een model in de afgelopen twaalf maanden heeft gerealiseerd.

Marjolein Goos van MG Rover Nederland: "Ook in ons land maakt de Rover 75 met name in de zakelijke markt een opmerkelijke groei door, zeker nu ook de Tourer-versie beschikbaar is geworden. Deze onderscheiding zal dan ook zeker bijdragen aan een versteviging van de positie van de Rover 75 als zakenauto."

Het besluit om de Rover 75 tot winnaar te verkiezen kwam voort uit een intensief onderzoek onder fleet managers en is daarom een ware afspiegeling van de waardering die de auto binnen de Fleetsales & Leasing wereld heeft afgedwongen. Aspecten van de Rover 75 die met name werden geprezen, zijn het ontwerp van de auto, het brandstofverbruik, de prijs en de veiligheid. De 75 scoorde een dikke voldoende op alle onderdelen, met uitschieters naar boven voor het stijlvolle interieur- en exterieurontwerp en het gunstig brandstofverbruik.