Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT

Digitale krantenkiosk in vier landen geÏntroduceerd


- Dagverse edities van 88 kranten uit 40 landen dagelijks beschikbaar in de Dominicaanse Republiek, Egypte, Panama en Zuid Korea -
DEN HAAG (11 juli 2002) PEPC Worldwide heeft vandaag haar digitale krantenkiosk geïntroduceerd in de Dominicaanse Republiek, Egypte, Panama en Zuid Korea. Wereldwijd biedt PEPC haar newspaper-on-demand service nu in 14 landen aan. Met de toevoeging van de Zuid Koreaanse Joongang Ilbo print de digitale krantenkiosk dagelijks de dagverse edities van 88 kranten uit 40 landen. Onder de beschikbare titels bevinden zich voorts gerenommeerde uitgaven als De Telegraaf, the International Herald Tribune, USA TODAY (Verenigde Staten), the Los Angeles Times (Verenigde Staten), Sports Nippon (Japan), El Pais (Spanje), Il Giornale (Italië), Pravda (Rusland), Le Figaro (Frankrijk) en Hurriyet (Turkije).

PEPC (Publishers Electronic Printing Concept) installeert digitale krantenkiosken op internationale, drukbezochte locaties zoals hotels, luchthavens en cruiseschepen. Middels haar Satelliet Distributie Netwerk distribueert PEPC de kranten naar digitale krantenkiosken over de gehele wereld. Deze distributiemethode garandeert dat de locaties waar krantenkiosken zijn geïnstalleerd, kunnen rekenen op een continu aanbod van de bij PEPC aangesloten kranten.

De digitale krantenkiosk in de Dominicaanse Republiek is geïnstalleerd in Hotel Barceló Palace te Higuey. In Egypte zijn kiosken geïnstalleerd in Le Royal Meridien Cairo en het Sheraton Heliopolis Hotel te Cairo, in Panama in the Marriott Panama Hotel te Panama City en in Zuid Korea in het Westin Chosun te Seoul.

Over PEPC Worldwide

PEPC Worldwide, gevestigd in Den Haag, met kantoren in Miami, San Diego en Hong Kong, is een wereldwijde distributeur van digitale content afkomstig van nationale en internationale krantenuitgevers. PEPC, opgericht in 1999, heeft een interactieve digitale krantenkiosk ontwikkeld die on-demand direct de laatste editie van kranten print. De door PEPC en IBM ontwikkelde state-of the-art software en PEPC s Private Multicast Satelliet Netwerk vormen de basis voor een digitaal distributienetwerk dat 99,1 % van de wereldbevolking bestrijkt. Dit netwerk vormt een distributiesnelweg naar digitale krantenkiosken over de gehele wereld. Voor meer informatie over de activiteiten van PEPC Worldwide kunt u een bezoek brengen aan www.pepcworldwide.com.


- EINDE PERSBERICHT

Noot voor de redactie (