Persberichten politie Rivierenland

---

Woensdag,10 juli 2002

---

Aanrijding tussen vrachtauto en bestelbusje
Op dinsdag 9 juli omstreeks 17.50 uur heeft er en aanrijding plaatsgevonden op de Lodderhoeksestraat te Angeren. Een vrachtauto, bestuurd door een 19-jarige man uit Doornenburg wilde bij een woning aan de Lodderhoeksestraat de oprit inrijden. Hij werd echter op het moment dat hij af wilde slaan ingehaald door een 33-jarige bestuurder van een bestelbusje uit Utrecht. Er ontstond een aanrijding tussen beide voertuigen. Door de klap is het busje op zijn kant terecht gekomen. De bestuurder van het bestelbusje is o.a. met een gebroken sleutelbeen opgenomen in het ziekenhuis.

Verkeerscontrole te Duiven, Westervoort en Zevenaar

Op maandagmiddag 8 juli 2002 werd tussen 15.30 uur en 17.45 uur op twee locaties in de unit Duiven gecontroleerd op het gebruik van de gordel. Er werd gecontroleerd op de Eltensestraat te Duiven alwaar 6 automobilisten werden bekeurd en op de Zuidelijke Parallelweg te Westervoort, alwaar 9 automobilisten werden bekeurd. Op dinsdag 9 juli werden diverse verkeerscontroles gehouden in de gemeente Zevenaar. Daarbij zijn diverse automobilisten bekeurd voor het rijden door roodlicht (9x), het niet dragen van autogordels (10x), het onjuist gebruik van het voorsorteervak (1x) en het rijden met te gladde banden (1x).

Ontmanteling hennepkwekerij in Zevenaar
In een woning aan de Verdistraat te Zevenaar werd op dinsdagmiddag 9 juli een hennepkwekerij ontmanteld. De aanwezige apparatuur en ongeveer 800 hennepplanten werden in beslag genomen. Tevens bleek er illegaal stroom te worden afgetapt. De Nuon heeft de meter daarop direct gedemonteerd. De eigenaar van het pand is inmiddels door de politie opgespoord en gehoord. De politie heeft de zaak verder in onderzoek.

Aanrijding op kruising te Zevenaar
Op de kruising Mozartlaan/Methen te Zevenaar reed op dinsdagavond 9 juli een 45-jarige vrouw uit Zevenaar met haar auto achterop een voor het rode verkeerslicht stilstaande personenauto. Deze auto reed vervolgens tegen een voor hem staande auto aan. Bij controle bleek dat de bestuurster die de aanrijding had veroorzaakt, alcoholhoudende drank had gedronken. Ze werd overgebracht naar het politiebureau te Zevenaar, waar haar rijbewijs werd ingevorderd.
---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl