Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 11-07-2002
Persberichten district Maastricht (HP 13.50 uur) Donderdag 11 juli 2002

Eijsden, motorboot gestolen:
Een 44 jarige inwoner van het Duitse Aken heeft woensdag 10 juli 2002 bij de politie te Maastricht aangifte gedaan van de diefstal van een motorboot.
De gedupeerde parkeerde op 8 mei 2002 zijn motorboot op een trailer aan een afgesloten parkeerterrein aan de Kasteellaan te Eijsden, deel uit makend van de aldaar gevestigde jachthaven. Toen hij echter op 8 juli zijn boot wilde ophalen bleek deze vanaf het parkeerterrein gestolen te zijn. Niemand had de diefstal zien plaatsvinden. De gestolen motorboot met een lengte van 4.60 m betreft een Vieser 400 en voert de naam Freija. De waarde van de motorboot is onbekend bij de politie.

Maastricht, dronkeman aangehouden:
Donderdagmorgen 11 juli 2002 heeft de politie in de Grote Staat te Maastricht een dronkeman aangehouden. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten aan het politiebureau.
De man werd door de politie omstreeks 02.45 uur liggend op de grond in de Grote Staat aangetroffen. De man was door alcoholgebruik geheel in een andere wereld en reageerde in het geheel niet op zijn omgeving. Enigszins bij zijn positieven gebracht bleek dat hij zoveel gedronken had dat hij niet bij machte was om op zijn benen te kunnen blijven staan. De dronkeman werd overgebracht naar het politiebureau. Daar begon hij zich te realiseren waar hij was en verzette zich vervolgens bij zijn insluiting. Met enige drang werd hij ingesloten om zijn roes verder uit te slapen. Na zij ontnuchtering heeft hij een proces-verbaal gekregen wegens openbare donkenschap.

Valkenburg, minderjarigen aangehouden wegens openlijke geweldpleging: Drie minderjarige meisjes zijn woensdagavond 10 juli 2002 in Valkenburg door de politie aangehouden na het plegen van een openlijke geweldpleging waarbij drie Engelse meisjes het slachtoffer werden. Drie Engelse meisjes, deel uitmakend van een grote groep in Valkenburg logerende jongeren, liepen woensdagavond omstreeks 20.15 uur door de Hoofdstraat te Valkenburg. Daar werden zij aangesproken door een groep jongeren die in parkje bij elkaar stonden. Het eerst aardige gesprek ontaarde snel in een scheldpartij richting Engelse meisjes. Daarna werd er richting Engelse meisjes gespuugd waarna deze de vlucht namen. Hierna volgde een vechtpartij waarbij de Engelse meisjes behoorlijk wat klappen kregen van drie Nederlandse meisjes. De slachtoffers wisten zich uiteindelijk ertussenuit te maken en meldden het voorval aan hun begeleiders. Deze waarschuwden de politie. Twee van de drie meisjes die de mishandelingen pleegden werden door de politie nog in het centrum achterhaald. Een derde meldde zich kort daarna bij de politie. Het drietal, 13, 14 en 15 jaar respectievelijk woonachtig te Valkenburg, Meerssen en Maastricht is aan het politiebureau ingesloten. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is het drietal onder ouderlijk gezag geplaatst. Het proces-verbaal zal via de Officier van Justitie in handen worden gesteld van medewerkers van het bureau Halt welke voor een verder afhandeling zullen zorgdragen. Alle drie de slachtoffers hebben kneuzingen aan de mishandelingen overgehouden. Een van de meisjes kreeg een trap in haar gezicht waarbij een tand brak.