Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 11-07-2002
Persberichten district Sittard (HP 13.50 uur) Donderdag 11juli 2002

Sittard, reizen zonder geldig vervoersbewijs:
Een 33 jarige inwoonster van Maastricht is woensdagavond 10 juli 2002 door een conducteur van de Nederlandse Spoorwegen bekeurd wegens het zwart rijden in de trein.
De vrouw reisde omstreeks 18.45 uur in de trein van Maastricht naar Sittard en werd door de conducteur gevraagd naar een geldig vervoersbewijs. De vrouw bleek wel een vervoersbewijs te hebben maar had dit niet zoals voorgeschreven gestempeld. Zij werd bekeurd door de conducteur en kreeg een verhoging aangeboden van 11 euro, terwijl het vervoersbewijs alsnog gestempeld diende te worden. De vrouw bleek echter geen geld bij zich te hebben om de verhoging te betalen en wenste zich verder ook niet te legitimeren. De geïnformeerde politie heeft de vrouw in Sittard uit de trein gehaald, waarna aan het politiebureau het proces-verbaal verder werd afgehandeld. Omdat de vrouw zich niet wenste te legitimeren dreigde voor haar een insluiting op grond van de Vreemdelingenwetgeving (het vaststellen van de juiste identiteit). Geconfronteerd met de aanstaande insluiting koos zij eieren voor haar geld en haalde vervolgens een geldige verblijfsvergunning te voorschijn. Na verhoor kon de vrouw het politiebureau weer verlaten.

Sittard, inbraak:
In de nacht van woensdag op donderdag heeft een inbraak plaatsgevonden ten nadele van het Pitboelteater gevestigd aan de Montgomerystraat te Sittard. Op het terrein van het Pitboelteater werd een vrachtauto, die dienst doet als bergruimte, opengebroken. Uit de vrachtauto werden diverse tuingereedschappen, waaronder een hoge drukreiniger, een bladblazer en een motorgrasmaaier weggenomen. Namens het Pitboelteater werd van de diefstal aangifte gedaan.

Sittard, woninginbraak:
In de nacht van woensdag op donderdag heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Lange Voer te Sittard. De inbreker maakte de elektrische garagedeur onklaar en wist daarna de deur te openen. Uit de garage werd een kinderfietsje en enkele levensmiddelen gestolen. In de woning zelf is de inbreker niet geweest. Mogelijk heeft hij gezien dat daar een Rotweiler de wacht hield. De bewoner heeft van de inbraak en de diefstal bij de politie aangifte gedaan.