Gemeente Maassluis

11-7-2002

Milieucontroles in mei en juni

Ook in de maanden mei en juni moest de milieu-inspecteur i.s.m. de wijkmeesters van de Woning Stichting Maassluis en de wijkcoördinatoren van de gemeente Maassluis, diverse malen optreden tegen Maassluizers die het niet zo nauw nemen met het milieu en hun leefomgeving.

In de afgelopen twee maanden werden respectievelijk 47 en 43 milieuovertredingen geconstateerd. Deze milieuovertredingen hebben vaak betrekking op afval en grof vuil dat naast de containers wordt geplaatst. Dat hierdoor de woonomgeving ernstig wordt vervuild is duidelijk. Ook wordt, hoewel dit verboden is, nog steeds grof vuil in de verzamelcontainers voor huishoudelijk afval gedumpt. Hierdoor kunnen anderen hun huishoudelijk afval niet meer in deze containers kwijt.

16 inwoners van Maassluis kregen in mei een RODE kaart voor het niet op de juiste manier aanbieden van hun huishoudelijk afval en 2 inwoners kregen behalve een RODE kaart ook nog eens de rekening gepresenteerd van de reinigingsdienst voor het opruimen van het grof huisvuil dat zij naast de containers hadden gezet zonder dit te melden.
Een zelfde beeld was er waar te nemen in de maand juni. In deze maand kregen 13 inwoners een RODE kaart en kregen 4 bewoners behalve een RODE kaart ook de rekening van de reinigingsdienst voor het extra verwijderen van grof vuil, zonder dat dit was aangemeld.

Mede door oplettendheid van bewoners kregen nog eens vijf personen een RODE kaart. Deze personen kwamen van elders hun afval dumpen. Allen hadden hun huisvuil in de auto geladen en gingen op zoek naar een container in de stad waar nog iets in kon.

Een RODE kaart betekent dat er proces-verbaal wordt opgemaakt. Wie een proces-verbaal krijgt moet rekenen op een boete van minimaal 46,- exclusief de opruimkosten.

Grof vuil
Inwoners van Maassluis die grof vuil hebben, worden dringend verzocht zich aan de aanbiedregels te houden zodat er geen overlast ontstaat. Grof vuil wordt GRATIS aan huis opgehaald door de reinigingsdienst mits er van tevoren een telefonische afspraak wordt gemaakt. Het maken van een afspraak kan op werkdagen tussen 10:00 uur en 12:00 uur via telefoonnummer 5916741. U kunt uiterlijk dinsdag een afspraak maken voor de woensdag er op. Als inwoner van Maassluis ( denk om uw legitimatiebewijs) kunt u uw grof vuil natuurlijk ook zelf wegbrengen naar de Milieustraat, gevestigd aan de Heldringstraat 6.

De Mileustraat is zes dagen per week geopend: . van maandag t/m donderdag van 09:00 tot 12:00 uur en van 14:00 tot 15:30 uur
. vrijdag van 09:00 tot 12:00 uur
. zaterdag van 10:00 tot 13:00 uur.