Gemeente Smallingerland

Controle café's en disco's (10-07-2002)

In de nacht van zaterdag 6 juli op zondag 7 juli 2002 hebben gemeente, politie en brandweer een eerste steekproefsgewijze bezoekerscontrole uitgevoerd in een horecazaak op de Kaden. Bij deze controle is nagegaan of de horecaondernemer zich houdt aan de voorschriften over het maximale aantal bezoekers, dat in de zaak aanwezig mag zijn. Dit maximale aantal is vastgelegd in de gebruiksvergunning van de horecazaak, om in geval van nood een tijdige en veilige ontruiming van het pand mogelijk te maken.

De controle van dit weekend is de eerste steekproef die in het kader van het handhavingsbeleid van de gemeente is uitgevoerd. In de komende periode zullen ook andere cafés en discotheken in Smallingerland worden gecontroleerd op naleving van de voorwaarden van de gebruiksvergunning.

Deze controles zijn het gevolg van een strenger handhavingsbeleid. Het initiatief sluit aan bij de afspraken in het convenant tussen gemeente, politie, justitie en horeca om gezamenlijk te werken aan een prettig en veilig klimaat op en rond de Kaden in Drachten.