Politie Midden- en West Brabant

Persberichten districht Bergen op Zoom, 11 juli 2002

Datum: 11/7/2002
Auteur: Nicolette Bovenhorst

TEAM STEENBERGEN
Vernieling oude boerderij
Op donderdag 11 juli werd aangifte gedaan van vernielingen aan een boerderij aan de Princebosseweg in Kruisland. De vernielingen hebben plaatsgevonden tussen 29 juni en 7 juli en bestonden uit het ingooien van een aantal ruiten van de boerderij.

Doorrijden na aanrijding
Op maandag 9 juli vond er er op de Lindenburghlaan in Steenbergen een aanrijding plaats. Een geparkeerd staande auto werd aan de rechterachterzijde beschadigd door een tot nu toe onbekend gebleven voertuig.

TEAM BERGEN OP ZOOM ZUID
Stuurloos
Op woensdag 10 juli 2002 parkeerde een man uit Bergen op Zoom zijn auto aan de Paracelsuslaan in Bergen op Zoom. Toen de man even later weer terug kwam bij zijn auto bleek dat deze onbestuurbaar was geworden. De eigenaar had twee nog onbekende mannen bij zijn auto zien staan, die zich vervolgens uit de voeten maakte. Het bleek dat de onbekende mannen het slot van het portier hadden geforceerd en zijn stuur hadden gedemonteerd. De eigenaar trof zijn stuur op de achterbank van zijn auto aan. De ter plaatse gekomen politie heeft onmiddellijk een onderzoek ingesteld in de omgeving, maar de daders niet meer aangetroffen. De politie tast nog in het duister over de reden van deze daad.

Kraakpand
Een pand aan de Paralllelweg in Bergen op Zoom is gedurende onbekende tijd gekraakt geweest. Werknemers van een naastgelegen bedrijf hebben een viertal personen uit het huis gehaald en weggestuurd. In het gekraakte pand zijn een aantal vernieligen aangericht. De gemeente zal op de hoogte worden gesteld omtrent de toestand van de woning.

TEAM WOENSDRECHT
Diefstal caravan
Woensdagnacht werd op de Bleriotlaan in Hoogerheide een caravan ontvreemd. De caravan van het merk Knaus, type Sudwind 495, kleur wit, voorzien van de kentekenplaat ZL-XP-04 stond geparkeerd voor de woning. De eigenaar had de caravan afgesloten middels een disselslot.

Hond bijt kind
Een 14-jarige jongen uit Hoogerheide deed vanmorgen aangifte omdat hij eerder deze week was gebeten door een hond. De jongen liep met een vuilniszak door de brandgang aan de Lindberghlaan en werd plotseling aangevallen door de hond. De jongen werd in zijn beide armen en linkerbeen gebeten en is door de huisarts behandeld. Naar de toedracht wordt een onderzoek ingesteld.

TEAM ROOSENDAAL CENTRUM
Auto inbraken
Dinsdagnacht werd er in Roosendaal ingebroken in diverse auto's. De auto's stonden geparkeerd aan het Mariaplein, Clemens Hofbauerstraat, Memlickstraat, Nieuwe Markt, Torenstraat en de Wilhelminastraat. In de meeste gevallen werd een autoruitje ingeslagen en werd een autoradio-/CD speler ontvreemd. Van één auto werd een kentekenplaat weggenomen.

Winkeldiefstal
Uit een winkel in winkelcentrum de Roselaar is dinsdagmiddag een radio ter waarde van 650 Euro ontvreemd.De dader is niet bekend.

TEAM ROOSENDAAL BOVENDONK
Inbraak auto
Woensdagnacht werd er ingebroken in een personenauto die geparkeerd stond aan de Vogelzang in Roosendaal. De dader(s) vernielde een portierruitje en namen een autoradio-/ cassetterecorder mee.

Inbraak auto
Eveneens werd woensdagnacht ingebroken in een personenauto die geparkeerd aan de Donkenweg in Roosendaal. Ook hier werd door de dader(s) een portierruitje vernield. Voorzover na te gaan wordt er bij deze inbraak niets vermist.

Diefstal op school
Vanuit een fietsenstalling van een school gelegen aan de Bovendonk in Roosendaal werden woensdagnacht 2 beveiligingscameras gestolen.