NED. CENTRUM VOOR VOLKSCULTUUR

Kunstliefde en kermis

Kunstliefde en kermis

In het kader van het Utrechtse Maliebaanfestival, dat duurt van 12 tot en met 17 juli, wordt er dit jaar een tentoonstelling georganiseerd met als thema de kermis. In het gebouw van het genootschap Kunstliefde aan de Nobelstraat is te zien hoe kunstenaars, van Pyke Koch tot Dolf Zwerver, dit thema in hun werken hebben benaderd. Ook is er aandacht voor de wijze waarop diverse kunststromingen van rococo tot pop-art hun invloed hebben gehad op de veelkleurige kermisdecoraties.

Het centrale thema van het Maliebaanfestival is dit jaar de relatie tussen kunst en kermis. Niet alleen voor professionele kunstenaars is de kermis een dankbaar onderwerp. Amateurkunstenaars hebben de inspiratie er zo voor het oprapen. Bezoek eerst de tentoonstelling bij Kunstliefde voor ideeën en ga vervolgens gewapend met verf, kwast, potlood of krijt naar de 'Piekenkermis', het centrale evenement binnen het Maliebaanfestival.

Tegenover de poffertjestent op het kruispunt
Maliebaan-Nachtegaalstraat/Burg. Reigerstraat zijn kunstenaars aan het werk en kunt u aan tafel kleuren, teken, schilderen etcetera. U kunt natuurlijk ook uw schildersezeltje opzetten!

De tentoonstelling duurt van 12 juli tot en met 11 augustus in de Nobelstraat 12a in Utrecht. De openingstijden zijn: donderdag tot en met zondag van 13-17 uur en op alle kermisdagen van 13-18 uur. De entree is gratis. De kermis duurt van 12-17 juli. De ritprijs van de attracties bedraagt een halve euro.

Einde persbericht

Informatie en programma:
Nederlands Centrum voor Volkscultuur
F.C. Dondersstraat 1
postbus 13113, 3507 LC Utrecht
telefoon: 030-2760244
fax: 030 2736111
e-mail: nederlandscentrum.volkscultuur@wxs.nl

10 jul 02 09:31