Politie Midden- en West Brabant

Politie arresteert twee verdachten voor

Datum: 12/7/2002
Auteur: R.v.Kuik

Etten-Leur: Een nog onbekende man is donderdagavond kort na 20.30 uur op het industrieterrein Mon Plaisir in Etten-Leur bij een dodelijke schietpartij om het leven gekomen. Kort na het gebeuren arresteerde de politie op enkele tientallen meters van de plaats van het incident twee mannen. Zij waren beiden gewond en vrijwel zeker bij de schietpartij betrokken. De twee verdachten zijn aangehouden en in verzekering gesteld. Een van de verdachten zou zijn mishandeld, terwijl de ander verdachte letsel had aan zijn gezicht. De politie heeft gisteravond nog een recherchebijstandsteam opgeroepen van 15 rechercheurs.

Voor de politie is het nog absoluut onduidelijk wat er zich gisteravond rond 20.30 uur heeft voorgedaan op de Mon Plaisir in Etten-Leur. Toen de politie ter plaatse kwam trof ze op een van de bedrijventerreinen bij een loods een dodelijk slachtoffer aan, dat kennelijk door vuurwapengeweld om het leven was gekomen. Ongeveer 75 tot 100 meter verder lag op de rijbaan van de kruising van de Mon Plaisir en de Dukaatstraat een gewonde man op straat. Bij dit slachtoffer stond een man, die verwondingen had aan het gelaat. Deze twee mannen zijn door de politie aangehouden. Het letsel van beide aangehouden verdachten is naar alle waarschijnlijkheid niet door vuurwapengeweld veroorzaakt. Op dit moment wordt het letsel van deze twee verdachten in een ziekenhuis onderzocht.

Rechercheurs van de Unit Forensisch Technischonderzoek zijn ter plaatse nog bezig met een sporenonderzoek. Zij krijgen daarbij hulp van de bemanning van een brandweerauto, die voor extra verlichting zorgt. Er wordt vooral gezocht naar mogelijke hulzen of andere sporen van het misdrijf. De identiteit van het dodelijke slachtoffer is nog onbekend. In verband met de huidige stand van het onderzoek is aanvullende informatie thans onmogelijk.