Ingezonden persbericht

"waarom wel of niet biologische/ecologische producten"

De Kamper Kunstenaar vraagt aan de bewoners van Nederland na te denken:

KAMPEN, 20020712 -- Is het verbouwen van je eigen voedsel, het opwekken van je eigen energie en het bouwen van je eigen huis niet de grootste kunst die er bestaat?

De Kamper Kunstenaar vraagt aan de bewoners van Nederland na te denken: "waarom kies jij wel of niet voor biologische/ecologische producten?" Robert Roelink zou graag willen dat mensen, o.a. de bevolking van Kampen, een tekst, beeld of voorwerp komen brengen dat men associeert met biologische/ecologische producten!
Met deze meegenomen teksten, beelden en voorwerpen wil de kunstenaar een kunstwerk/installatie samenstellen van de voors en tegens van biologische producten. Deze groeiende installatie wil hij tot eind juli gaan presenteren en zijn ervaringen zullen omschreven worden in het tijdschrift www.justtobe.org. Binnen zijn eigen werk, dat altijd uit afval- materiaal ontstaat, geeft hij zijn visie. Het werk dat in "het Huis der Kunsten" hangt gaat over hoe de maatschappij tegen voedsel aan kijkt. Hoe gaat men met zich zelf om? In hoeverre is er zelf respect en respect naar je leefomgeving?

Hoe bewust zijn wij van ons zelf? Zijn wij wel eerlijk binnen onze leefomgeving bezig? Zien wij nog wel het andere leven, of zien wij het alleen als vlees met een prijskaartje er aan? Al deze vragen houden de kunstenaar bezig. Een indruk van zijn denken is terug te vinden binnen zijn werk. Naast de schilderijen staat midden in de ruimte een grote koe opgebouwd uit melkpakken. In hoeverre verteld dit grote opject hoe wij bezig zijn met het andere leven? Zijn wij dan niet afhankelijk van de natuur? Kunnen wij dan zonder zuurstof? Volgens Roelink is het verbouwen van je eigen voedsel, het opwekken van je eigen energie en het bouwen van je eigen huis de grootste kunst die er bestaat.

De gehele expositie en de groeiende installatie van Roelink en de deelnemers zijn op elke vrijdag in de maand juli van 13.30 t/m 21.00 uur te bezichtigen. Op deze vrijdagen kun je tevens je eigen associatie bij biologische producten komen overhandigen. Via het email-adres expositie@justtobe.org kan er ook gereageerd worden.

Kom dus elke vrijdag in juli naar de ruimte van Werk in Uitvoering aan de Voorstraat 20 "het Huis der Kunsten" te Kampen en zie de installatie groeien!

Contactpersoon:

Robert Roelink is vandaag in "het Huis der Kunsten" (kom dus gerust langs) Voorstraat 20
8261 HS Kampen
038-333 7100