Koninklijke Nederlandse Schaakbond

4e Internationale Jeugdtoernooi Saint Lo (8-18 juli)

De Nederlandse jeugdspelers Biaina Geragousian, Henriët Springelkamp, Linda Ammerlaan, Tjapko Struik en Tjerk van Blokland nemen in het Franse Saint Lo deel aan het 4e internationale jeugdtoernooi.

Programma en uitslagen: Saint Lo.

De volgende verslagen zijn van begeleider Piet Peelen.

Hallo Nederland (ronde 2),

De derde ronde is net begonnen. Koploper is onder andere Tjapko, die de nummer 4 op elo verschalkte. In een originele opening wist hij het best z'n weg te vinden. Toen hij alle stukken erbij gehaald had liet hij zijn pionnen opstormen door het centrum en dat betekende stukwinst. Henriët had dus heel snel gewonnen, dankzij een gepend stuk. -zie verslag van gisteren- Tjerk moest tegen Linda en dat vonden ze allebei niet leuk. Tjerk lokte haar in een riskante variant en had snel kunnen winnen. Linda probeerde eerst tegenspel te maken en later de stelling dicht te timmeren, maar Tjerk liet zich niet foppen en won. Biaina speelde een wat passieve opening en raakte in de verdrukking een stuk kwijt. Hoewel ze nog flink haar best deed liet haar tegenstandster haar niet meer ontglippen.

Bij het tafeltennis bereikten Tjapko en Tjerk de derde plaats. Ze verloren alleen de allereerste wedstrijd, wellicht nog niet uitgeslapen of ingespeeld!? Ons voetbalteam gaat vanavond de eerste wedstrijd spelen. Gisteren werd goed geoefend, met enkele mooie een-twee combinaties die tot doelpunten leiden. Tjapko verving Piet (Van der Sar) op doel en gooit de bal bijna in het doel van de tegenpartij! Hij heeft op waterpolo gezeten, vandaar. Technicus Biaina is licht geblesseerd omdat de knie die ze raakte nogal hard was. We zullen zien.

Tenslotte hebben we nog op de foto in de krant gestaan en is het erg gezellig.

Tot het volgende verslag!

PS. Vandaag heeft Linda supersnel gewonnen! Groetjes aan haar moeder. PS2. Er zijn al 600 Twingo's gespot en dus 600 klappen uitgedeeld!!

Hallo Nederland! (ronde 1)

We zitten hier lekker in St. Lo in een mooie school. Linda, Biaina en Henriët speelden gisteren in de aanval bij Nederland-Frankrijk (voetbal) en wisten een penalty te versieren. Helaas werd die gemist door onze gastspeler, Gabi. Een Fransoos... Uiteindelijk verloren we in de verlenging toen Tjapko keeper Piet net niet kon redden. Bij het schaken ging het beter! Biaina verloor eerst twee stukken tegen een toren, maar haar sterke tegenstander de controle. Biaina ging voor de winst, maar werd verrast door een fraai eeuwig schaak, dus remise. Henriët speelde goed, maar haar tegenstander erg sterk. Twee voorbereidende zetten brachten een dodelijke aftrekaanval op het bord. Vandaag heeft ze revanche genomen! Terwijl ik dit tik viel ze f7 drie keer aan en won. De andere drie partijen duurden heel lang. Tjerk speelde tegen een meisje van 10 jaar oud(!) uit Romenië. Dat viel niet mee. In het toreneindspel stelde hij de remise veilig. Linda viel flink aan en dat koste haar sterke tegenstandster veel tijd. Die promoveerde tot paard en haalde ook nog een dame. Linda kon proberen op tijd te winnen, maar maakte, heel sportief, met haar nieuwe dame eeuwig schaak. Tjapko kreeg een paar tegenaanvallen om op te vangen. Dat deed hij goed en met een mooi paardoffer sloeg hij een gat in de koningsstelling, hetgeen een pion en de winst bracht.

Verder leverde een expeditie naar McDonald's (het eten is te eten) op dat de prijzen hier veel hoger zijn. Vanochtend hebben we lekker getafeltennist en getafelvoetbald. Nu schijnt de zon!

Bonjour Ollande!

---