Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 12 juli 2002, district Oosterhout

Datum: 12/7/2002
Auteur: Jeroen Steenmeijer

Teams Werkendam Woudrichem:
Aangetroffen hennepkwekerij
NIEUWENDIJK: De politie vond in een schuur aan de Zandsteeg te Nieuwendijk op 11 juli 02 een in werking zijnde hennepkwekerij. In de schuur stonden op dat moment 261 planten welke een oogstwaarde hadden van ongeveer 8000 Euro. De bewoner is ter plaatse aangehouden en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Alle aangetroffen planten werden vernietigd en de inrichting van de kwekerij werd in beslag genomen

Team Loon op Zand:
Verkeerscontrole
KAATSHEUVEL: Donderdagmiddag 11 juli 2002 werden op de Horst te Kaatsheuvel 7 automobilisten bekeurd omdat ter plaatse linksaf-slaan verboden is. Bij 1 geval kon een aankomende fietser een auto nog juist ontwijken. Bij een snelheidscontrole die middag op de van Haestrechtstraat te Kaatsheuvel werden van de 100 gepasseerde voertuigen 6 automobilisten bekeurd die de toegestane snelheid van 50km/u overschreden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 63km/u. Tevens werd een bromfietscontrole uitgevoerd op de Hoge Steenweg te Loon op Zand. Er was een bromfietser niet in het bezit van een bromfietscertificaat.

Team Dongen:
Diefstal uit bedrijf
DONGEN: Op donderdag 11 juli werd ingebroken in een bedrijf aan de St. Josephstraat te Dongen. Een deur, welke toegang gaf tot de kantoorruimte, werd geforceerd. Uit die ruimte werden 2 computers, 1 printer en handgereedschap ontvreemd.

Team Geertruidenberg Drimmelen:
Snelheidscontroles gemeente Drimmelen
GEMEENTE DRIMMELEN: De politie heeft op donderdagmiddag 11 juli 2002 in de gemeente Drimmelen de volgende snelheidscontroles uitgevoerd: Op de Drimmelenseweg te Made passeerden 175 bestuurders de camera waarvan er 10 te hard reden. Hoogst gemeten snelheid betrof 64 kilometer per uur.
Op de Gaete te Lage Zwaluwe passeerden 195 bestuurder de camera waarvan 17 te hard reden. Hoogst gemeten snelheid betrof 63 kilometer per uur.
Op de Kerkdijk te Hooge Zwaluwe passeerden 210 bestuurders de camera waarvan er 17 te hard reden. Hoogst gemeten snelheid betrof 69 kilometer per uur.
Op de Molenstraat te Terheijden passeerden 290 bestuurders de camera waarvan er 20 te hard reden. Hoogst gemeten snelheid 68 kilometer per uur.

Snelheidscontrole in Raamsdonksveer
RAAMSDONKSVEER: De politie heeft op donderdag eveneens snelheidscontroles gehouden op de Breetweerlaan te Raamsdonksveer ter hoogte van de Benraatshoef. Tot opluchting van de buurtbewoners werden er geen snelheidsovertredingen geconstateerd. Wel werden er een zevental bekeuringen uitgereikt voor het niet dragen van de autogordel. Eén bekeuring voor het niet dragen van een bromfietshelm en één voor het niet in het bezit hebben van een bromfietscertificaat.

Team Waalwijk:
Brommobiel te water
WAALWIJK: Donderdagmiddag 11 juli 2002 raakte een 81-jarige invalide inwoner van Waalwijk met zijn brommobiel te water. Op weg naar de veerpont Capelse Veer raakte hij door onbekende oorzaak van de weg en kwam in een sloot terecht. De man die zichzelf niet kon helpen lag enige tijd in deze benarde situatie en werd door toevallig passerende omstanders uit het water gehaald . Hij hield aan deze gebeurtenis alleen en nat pak over.

Autoinbraken en autofiefstal
WAALWIJK: Donderdagnacht 11 juli 2002 werden 2 autoinbraken gepleegd in auto's aan de Noordstraat te Waalwijk. Daarbij werd na inslaan van portierruiten audioaparatuur weggenomen. Tevens werd in die tijd eveneens in de Noordstraat een witte Fiat Uno met kenteken YJ-41-ZF gestolen. Diezelfde nacht werd op soortgelijke wijze audioapparatuur uit een auto aan het Franz Leharpark te Waalwijk weggenomen.

Doodgeschoten kalf
WAALWIJK: Voor de 2e maal binnen een week werd er in een sloot aan de Ratteval te Waalwijk een dood kalf aangetroffen. Dit keer bleek het kalf door het hoofd te zijn geschoten. Het kadaver is geruimd door de gemeente Waalwijk.

Team Oosterhout:
Winkeldievegges betrapt
OOSTERHOUT: Op donderdagmiddag 11 juli 2002 zijn in een winkel in de Arendstraat twee jeugdige inwoonsters uit Oosterhout, 14 en 12 jaar, aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Nadat ze in een andere winkel in de Arendstraat oorbellen gestolen hadden werden ze door het personeel gevolgd. Dat zag even later, dat één van de dames zich probeerde te ontdoen van de gestolen sieraden. Na onderzoek bleek dat ze ook nog kettinkjes in hun bezit hadden die ze gestolen hadden uit een winkel op het Arendshof. Beiden dames worden doorverwezen naar het bureau HALT.