Korps: Limburg-Noord, plaats: Roermond 12-07-2002 Mediabericht m.b.t. brand in Roermond (18.30 uur)

ROERMOND Zes kinderen omgekomen bij brand in woning

ROERMOND Bij een uitslaande brand in een woning aan de Jupiterstraat zijn vrijdagmorgen rond 3.00 uur vijf kinderen omgekomen. Het zesde kind raakte zwaargewond en is later in het ziekenhuis aan de verwondingen overleden. De 35-jarige moeder van de kinderen is ernstig gewond overgebracht naar het ziekenhuis waar zij is opgenomen. Een 34-jarige man uit Roermond is aangehouden, primair op verdenking van moord c.q doodslag van zes kinderen en op verdenking van poging tot moord c.q. doodslag van de moeder van de kinderen. Subsidiair wordt hij verdacht van opzettelijke brandstichting waardoor zes kinderen zijn overleden.

De slachtoffers van de brand zijn achtereenvolgens meisjes van 4, 6 en 8 jaar en jongens van 5, 11 en 12 jaar. Buiten de zes omgekomen kinderen telde het gezin een 9-jarig meisje dat in de nacht van de brand door vakantie elders verbleef. Het meisje wordt op dit moment opgevangen door deskundigen.

Zaterdag wordt door het gerechtelijk laboratorium in Rijswijk sectie verricht op de lichamen van de slachtoffers. Het technisch onderzoek door de politie in en rond de woning wordt dit weekend voortgezet. Vrijdagmiddag verrichte de mobiele eenheid sporenonderzoek in de omgeving van de woning. Ook is de politie gestart met een buurtonderzoek. Het team dat zich bezighoudt met het onderzoek bestaat uit 25 personen, inclusief technische rechercheurs.

De relatie tussen de verdachte en de kinderen is op dit moment nog niet bekend. De man stond ingeschreven op het betreffende adres. Hij is in verzekering gesteld en wordt maandag voorgeleid aan de rechter commissaris.

Met name over de resultaten van de verhoren van de verdachte worden op dit moment in het belang van het ondezoek geen mededelingen gedaan. Op dit moment is er geen nadere informatie met betrekking tot deze zaak. Zodra dit wel het geval is volgt een aanvullend mediabericht.