Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 12-07-2002 3e persbericht 12 juli 2002

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Meisje lastig gevallen
Op de Sterkenburg is vrijdagochtend rond 8.00 uur een 19-jarig meisje uit Tilburg door een onbekende man lastig gevallen. Het meisje stond bij een bushalte te wachten toen een onbekende man haar plotseling betastte en schennis pleegde. Het meisje zag kans om te ontsnappen. De dader is een man van ongeveer 45 jaar, ongeveer 1.75 meter lang met een normaal postuur. Hij heeft blond haar en droeg een zwart petje en een zonnebril. Verder had de man een beige jack met een rode kraag aan en een zwarte broek. Getuigen worden verzocht om contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Eindhoven: Vrouw beroofd
Op de Boschdijk is donderdagochtend tussen 7.15 en 7.45 uur een 58-jarige Eindhovense van haar handtas beroofd. De vrouw stond te wachten bij een bushalte toen ze plotseling een bromfiets hoorde aankomen over het trottoir. De bromfietser greep de handtas van de vrouw en trok deze uit haar handen. In de handtas zaten een portemonnee met ruim 200 Euro, een agenda, een paraplu en een mobiele telefoon.

Helmond: Auto weg na woninginbraak
In een woning aan de Maaslaan is in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken. Uit de woning werden twee paspoorten en twee rijbewijzen weggenomen. Tevens werd een grijze Audi A4 met het kenteken LH-NF-06 weggenomen. De auto stond op de oprit van de woning. De dader kwam binnen door een deur aan de achterkant van de woning open te breken.

Best: Verdachte van winkeldiefstal aangehouden
Op de Hoofdstraat is vrijdag rond 17.35 uur een 32-jarige Veldhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van het wegnemen van twee blouses uit een winkel aan Hoofdstraat kort voor zijn aanhouding. Het alarm ging af toen de verdachte de winkel uitliep. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Geldrop: Bromfietser bekeurd
Op het Bogardeind is vrijdagavond een 16-jarige bromfietser uit Geldrop bekeurd voor het rijden zonder helm en voor het ontbreken van het gele plaatje op zijn vervoermiddel.

Geldrop: Politie controleert op overlast jeugd en het voorhanden hebben van drugs
Naar aanleiding van overlastmeldingen uit de buurt heeft de politie vrijdagavond op de Heggestraat gecontroleerd op overlast van jongeren en het in het bezit zijn van drugs. Tijdens de controle is een 19-jarige inwoner van Boxtel aangehouden. In de auto van de verdachte werden 11 Xtc-pillen aangetroffen. Hij is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. Verder werden 15 bekeuringen uitgedeeld waaronder 6 voor het rijden zonder helm, 2 voor een verlopen APK, 2 voor en te hoge constructie snelheid, 1 voor het rijden over het trottoir, 2 voor het ontbreken van de gele plaat op de bromfiets, 1 voor het niet handsfree bellen in een auto en 2 voor het niet in het bezit zijn van een bromfietscertificaat.

Heeze: Snelheidscontrole
Op de Geldropseweg is vrijdag tussen 13.00 en 18.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 2.380 gecontroleerde voertuigen reden 138 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 84 km/u.

Mariahout: Snelheidscontrole
Op de Rooijseweg zijn vrijdag tussen 13.50 en 16.40 uur 607 voertuigen op snelheid gecontroleerd. 73 bestuurders reden harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid is maar liefst 152 km/u.

Son: Hennepkwekerijen in kluizen aangetroffen
In een voormalig bankgebouw aan de Nieuwstraat is de politie vrijdagochtend op twee hennepkwekerijen gestuit. De kwekerijen waren verborgen in twee kluizen die zich in het pand bevonden. In totaal werden 510 hennepplanten aangetroffen en in beslag genomen. Ook de bijbehorende apparatuur, waaronder ongeveer 40 assimilatielampen, zijn in beslag genomen. De aangetroffen spullen zullen worden vernietigd. Een 41-jarige verdachte zonder vaste woon- en/of verblijfplaats, die in het pand aanwezig was, is rond 9.30 uur aangehouden. Hij is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Waalre: Wapens aangetroffen in woning verdachte In zijn woning in Waalre is vrijdag rond 13.50 uur een 19-jarige jongen aangehouden. Na een onderzoek werden bij hem een kruisboog, een samoeraizwaard, een wapenstop, een dolk en zes messen aangetroffen. De wapens zijn in beslag genomen. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Waalre: Bromfietser gewond
Op de T-kruising Wollenbergstraat Beukenlaan is vrijdag rond 16.53 uur een 17-jarige bromfietser uit Valkenswaard gewond geraakt. De bromfietser kwam in botsing met de auto van een 71-jarige man uit Waalre. De automobilist reed over de Wollenbergstraat komende uit de richting van de Bergstraat. Op de T-kruising sloeg hij linksaf richting Beukenlaan. Hierbij verleende hij geen voorrang aan de bromfietser die over het fietspad in tegengestelde richting aan kwam rijden. De bromfietser is met verwondingen aan zijn rug overgebracht naar het MMC in Veldhoven.