Gemeente Oostburg


Persbericht - 12 juli
2002

ITALIAANSE INTERNATIONAL BESLUIT TOT VESTIGING IN WEST ZEEUWSCH-VLAANDEREN

Het Europese transportbedrijf Mercurio heeft deze week in principe besloten haar kantoor voor de Benelux te vestigen in West Zeeuwsch-Vlaanderen. In eerste instantie wordt gestart met een kantoor met 2 à 3 personen. Na een jaar is het de bedoeling dat een volledig service-centre voor de Benelux wordt gerealiseerd.

Mercurio is gespecialiseerd in het vervoer van personenauto's in heel Europa en ook daarbuiten. Het service-centre zal naast het kantoor activiteiten uitvoeren aan nieuwe personenauto's om ze gereed te maken voor de klant. Uiteindelijk kan dit service-centre uitgroeien tot een vestiging met een personeelsbestand van 15 tot 20 mensen.

Het eerste jaar zal Mercurio een pand huren in Oostburg of Eede. Die keuze is nog niet gemaakt, maar de voorkeur gaat uit naar Eede. Afhankelijk van de tijd waarin men twee à drie geschikte personeelsleden kan werven in de regio wil Mercurio 1 september reeds starten met de activiteiten. In de loop van volgend jaar zal de nieuwe gemeente Sluis samen met het bedrijf naar een geschikte locatie zoeken voor de definitieve vestiging. Ook hierbij gaat vooralsnog de voorkeur uit naar de omgeving Eede.

---

Voor nadere inlichtingen:
Mercurio, Marta Dondoli. tel 0039 - 055 340 646 Gemeente Oostburg, Samira de Kievit, tel. 0117 - 457191