Koninklijk Horeca Nederland

Persbericht 12 juli 2002

Chinese koks leveren topprestaties tijdens internationale Chinese kookwedstrijden in Maleisië

Woerden - 12 juli 2002 - Tijdens de internationale Chinese kookwedstrijden van 27 juni tot 30 juni in Kuala Lumpur Maleisië heeft de Nederlandse delegatie een gouden medaille gekregen voor de beste teamprestaties. Ook in de individuele klassementen zijn veel prijzen behaald. Deze wedstrijden zijn voor Chinese topkoks, uit de gehele wereld.

In totaal hebben 400 meesterkoks met 75 teams uit 14 landen deelgenomen. De kookwedstrijden worden georganiseerd door de Wereld Federatie voor de Chinese Kookkunst.

Nederlandse deelname

De sector Chinees-Indische Bedrijven van Koninklijk Horeca Nederland heeft twee teams met in totaal 7 deelnemers gestuurd. Team A stond onder leiding van de heer Chen Yu Yeh uit Nijmegen en team B onder leiding van de heer Yim Wai Ng uit Eindhoven. Via voorrondes zijn deze 7 koks geselecteerd. In totaal heeft Nederland 8 prijzen behaald. (2 gouden, 2 zilveren en 3 eervolle vermeldingen) Twee voor het gehele team en 6 individuele prijzen. Dit is een absoluut record aan medailles voor de Nederlandse delegatie. Van de Europese deelnemers kwam Nederland als beste uit de bus.


Team A gouden medaille

Team B eervolle vermelding

Jack Wang van restaurant Nieuw Mee Wah te Middenbeemster gouden medaille voor de lychee roomtaart

Sun Hong Tam van restaurant Shanghai City te Rotterdam gouden medaille voor De honderd smaken van het leven.

Chengching Hu van specialiteitenrestaurant Sing An te Waalre gouden medaille voor spelende vissen in de drakenvijver
Kei Shun Cheung van restaurant Hongkong te Delden zilveren medaille met de Witte marmeren struisvogelrol en het huwelijk van de engel en de boer

Mevrouw Leow-Goh van restaurant Lotus te Venlo met Het huwelijk van de engel en de boer

Geng Sheng Fu van restaurant De Lange Muur te Zutphen met Phoenix poten met eierdooier

Wedstrijdeisen voor ieder team waren het bereiden van:

warme gerechten; Winnend Ned. gerecht: "Phoenix poten met eierdooier" hors d'oeuvre; Winnend Ned. gerecht: "De honderd smaken van het leven" deegwaren; Winnend Ned. gerecht: "Lychee roomtaart" het uitsnijden van vruchten; Winnend Ned. gerecht: "De jacht"

Bij de restaurants van alle deelnemende koks kunt u dit winnende menu de komende weken bestellen.

Met het meedoen aan deze wedstrijden wordt een schat aan ervaringen opgedaan en uitgewisseld. Hiermee komt het niveau van de Chinese restaurants op een steeds hoger plan.