---

Ministerie van Defensie



---

Nationale Vlootdagen 2002

10-07-2002

Persbericht van het Ministerie van defensie DV/PB55

De Nationale Vlootdagen van de Koninklijke Marine vinden dit jaar plaats op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 juli. Zoals gebruikelijk is de locatie het marinehaventerrein in Den Helder. De vlootdagen staan dit jaar in het teken van het 400-jarig bestaan van de Vereenigde Oost-Indische Compagnie (VOC).

Tijdens de vlootdagen is onder meer de Duyfken, een replica van een VOC-statenjacht, te bezichtigen. Maar ook moderne schepen uit binnen- en buitenland komen aan bod. Zo is het nieuwe vlaggenschip van de Koninklijke Marine, Hr. Ms. De Zeven Provinciën, opengesteld voor het publiek. Tevens liggen in de haven een Belgisch en een Duits fregat en een Franse mijnenjager. De Britse Royal Navy heeft een fregat en drie patrouilleboten afgevaardigd.

Actief meedoen aan de vlootdagen kan ook: bezoekers kunnen er bijvoorbeeld hun behendigheid op de klimmuur testen of een bezoek brengen aan het bivak van het Korps Mariniers. Voor jongeren is een maritiem activiteiten kamp op poten gezet. Ook worden dagelijks verschillende demonstraties gegeven.

Informatie Nationale Vlootdagen Koninklijke Marine: www.nationalevlootdagen.nl