Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Amersfoort, 10 juli 2002

Uniek tijdens de zomeravonden:
Een kijkje achter de schermen in Dierenpark Amersfoort

Deze zomer is Dierenpark Amersfoort van 12 juli tot en met 24 augustus elke vrijdag en zaterdagavond tot 21:00 uur geopend. Tijdens deze speciale avondopenstellingen krijgen gasten de unieke kans om een kijkje te nemen achter de schermen bij verschillende dierverblijven en om de dieren naar bed te brengen.

Unieke kans: Een kijkje in het nachtverblijf van de dieren Tijdens de zomeravonden krijgen gasten de uitzonderlijke kans om tussen 17:00 en 20:00 uur een kijkje te nemen achter de schermen bij verschillende dierverblijven. Bijvoorbeeld in de 'Chimpenkeuken'. Terwijl de dierverzorger de speciale maaltijd klaarmaakt en hierover vertelt, zien de gasten hoe de Chimpansees bedden van stro opmaken.

Giraffen, olifanten en neushoorns 'naar bed' brengen Tussen 20:00 en 21:00 uur wensen gasten allerlei dieren, zoals de giraffen, olifanten en neushoorns welterusten. Terwijl de slaperige dieren zich voor de stallen verzamelen, treffen dierverzorgers de laatste voorbereidingen voor de nacht en vertellen zij dierverhalen en persoonlijke anekdotes voor het slapengaan.

Dineren bij de dieren
Speciaal voor gasten die tijdens de avondopenstellingen een bezoek brengen aan Dierenpark Amersfoort én willen dineren bij de dieren is er het voordelige 'Zomeravondpakket' voor slechts ¤ 22,50 (kinderen t/m 9 jaar ¤ 20,50). Abonnementhouders betalen ¤ 17,00 (kinderen t/m 9 jaar ¤ 15,00). Het zomeravondpakket bestaat onder meer uit toegang tot het dierenpark vanaf 16:00 uur, een aperitief in één van de Parkrestaurants, een overheerlijk Indisch buffet in Parkrestaurant de Olifant en een ijsje. Daarnaast zijn er allerlei activiteiten in het park die alleen tijdens deze avondopenstellingen te beleven zijn. Reserveren bij de Gastenservice is gewenst. Telefoon (033) 4227 100.

Speciale toegangsprijs
Voor de gasten die tijdens de avondopenstellingen na 16:00 uur een bezoek willen brengen aan het dierenpark, maar géén gebruik willen maken van het aperitief, het Indische buffet en het ijsje, is er een speciale toegangsprijs van slechts ¤ 8,00 (normaal ¤ 14,00).

Noot voor de redactie,