Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 12 juli 2002


Regionale alcoholcontrole Noordwijk/Katwijk
Van donderdag 11 juli op vrijdag 12 juli is er in Noordwijk en Katwijk een regionale alcoholcontrole gehouden. Op de Beeklaan in Noordwijk werden 111 automobilisten en bromfietsers gecontroleerd. Vier bestuurders kregen een proces verbaal. Van één bestuurder werd het rijbewijs ingevorderd. Bij de blaastest blies hij 585 ug/l.
Tevens werden processen verbaal opgemaakt voor het overschrijden van de constructiesnelheid van de bromfiets, voor het niet hebben van de bromfietscertificaat en het niet voeren van de oranjeplaat.
In Katwijk werd gecontroleerd op de Provincialeweg en op de Zeeweg. In totaal werden 408 bestuurders gecontroleerd. Zes personen hadden te veel gedronken. Twee van hen kregen een transactie aangeboden. Bij twee bestuurders was de uitslag van de blaastest hoger dan 570 ug/l. Hun rijbewijzen werden ingevorderd. Een 38-jarige Katwijker blies 800 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is.

Regionale alcoholcontrole Roelofarendsveen/ e.o.
In de nacht van 11 op 12 juli is er een alcoholcontrole gehouden op verschillende locaties in de buurt van Roelofarendsveen en omstreken. Resultaat:
Aantal gecontroleerde : 366 personen
Aantal PV's opgemaakt : 3x
Aantal transacties : 2x
Aantal PV+invordering rijbewijs : 1x
De hoogste gemeten waarde van de ademanalyse werd aangetroffen bij een 29-jarige man uit Leiderdorp. Hij blies 495 Ug/l. En kreeg een rijverbod van 5 uur. Tevens bleek bij controle dat de man geen Nederlands Rijbewijs had. De man krijgt hiervoor een proces-verbaal.

Regionale alcoholcontrole Leiden e/o.
In de nacht van 11 op 12 juli is er een alcoholcontrole gehouden op verschillende locaties in de buurt van Leiden en omstreken. Resultaat:
Aantal gecontroleerde : 164 personen
Aantal PV's opgemaakt : 6x
Aantal transacties : 1x (geen rijbewijs) 3x (transactievoorstel)
Aantal PV's+invordering rijbewijs:1
De hoogste gemeten waarde van de ademanalyse werd aangetroffen bij een 37-jarige vrouw uit Voorschoten. Zij blies 760 Ug/l. Ze kreeg een rijverbod van 9 uur en haar rijbewijs werd ingevorderd.

Regionale alcoholcontrole Gouda/Moordrecht/Gouderak/Haastrecht/Stolwijk
Van donderdag 11 juli op vrijdag 12 juli is er van 19.00 tot 01.00 uur op de Middelweg in Moordrecht, de Dorpsstraat in Gouderak, de Provincialeweg in Haastrecht, de Goverwellesingel in Gouda en de Nijverheidsweg in Stolwijk gecontroleleerd op rijden onder invloed van alcohol. Er zijn in totaal 1080 blaastesten afgenomen. Acht bestuurders werden aangehouden. Drie van hen bleken na de test onder de limiet van 220 ug/l te zitten. Een 48-jarige automobilist uit Rotterdam blies de hoogste uitslag van 565 ug/l.

Letsel voor passagiere snorfiets Leiden
Op donderdag 11 juli om 20.00 uur kreeg de politie de melding dat op het Noordeinde een ongeval had plaats gevonden waarbij een passagier van een snorfiets gewond zou zijn. Ter plaatse bleek dat de 18-jarige snorfieter uit Leiden op het Noordeinde had moeten uitwijken voor een geparkeerde auto. De bestuurder van de snorfiets moest een uitwijkmanoevre uitvoeren waarbij zijn 17-jarige passagiere uit Leiden met haar rechterknie en onderbeen de geparkeerde auto schampte. De vrouw is met deze verwondingen naar het LUMC overgebracht. De bestuurder van de snorfiets krijgt een proces-verbaal.

Openlijke geweldpleging Alphen aan den Rijn
De politie heeft op donderdag 11 juli vier jongens van 15 jaar uit Alphen aan den Rijn (3) en Dordrecht aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging tegen een 14-jarige Alphenaar. De !4-jarige fietste omstreeks 11.00 uur over de Dijkslootpad in de richting van de Herenhof toen hij ter hoogte van de snackbar afstapte. Daar werd hij aangesproken door één van de jongens die verhaal wilde halen over iets wat de Alphenaar gezegd zou hebben. De Alphenaar werd vervolgens een aantal keren tegen het hoofd geslagen. De Alphenaar liep een dik oog op. De inmiddels gealarmeerde politie kon de verdachten aanhouden nabij de Ridderhof. De politie stelt een onderzoek in.

Verkeersongeval Alphen aan den Rijn
Bij een verkeersongeval op donderdag 11 juli omstreeks 15.00 uur raakte een 13-jarige fietser gewond aan een oog. De fietser reed over de Korenbloemweg komende uit de richting van de Veldbloemweg. Achter hem in dezelfde richting reed een lijnbus. De fietser sloeg linsaf maar stak hierbij zijn arm niet uit. De chauffeur van de lijnbus kon een aanrijding niet meer voorkomen. De fietser werd ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht.

Auto gestolen Alphen aan den Rijn
Bij een autogaragebedrijf op een Industrieterrein in Alphen aan den Rijn werd donderdagochtend 11 juli ontdekt dat na een inbraak één van de auto's gestolen was. De politie heeft de aangifte opgenomen en de groene klassieke Mercedes als gestolen geregistreerd. In het hele land kijkt de politie uit naar de gestolen auto. Een getuige heeft de politie verteld dat hij de avond tevoren een vreemde auto rond het bedrijf had gezien. Mogelijk heeft deze auto met de inbraak en de diefstal te maken. De politie zoekt momenteel uit wie de bestuurder is geweest.

Poging inbraak bedrijf Nieuwkoop
Op vrijdag 12 juli om 05.00 uur kreeg de meldkamer van de politie een inbraakalarm door van een bedrijf op de Transportweg in Nieuwkoop. Ter plaatse bleek er ingebroken te zijn. De inbrekers hadden zich de toegang tot het bedrijf verschaft door middel van het openbreken van een draairaam aan de voorzijde van het pand. Zeer waarschijnlijk zijn de inbrekers gestoord door het alarm. Er worden geen goederen vermist.

Brand in woning Driebruggen
Op vrijdag 12 juli om 05.00 uur kreeg de politie de melding dat er in een woning aan de Kerkweg in Driebrugge brand zou zijn. Ter plaatse met de brandweer waren er vlammen zichtbaar en rookontwikkeling in de woning. De 35-jarige bewoner was zelf al uit de woning gekomen en is met brandwonden aan gezicht en armen overgebracht naar het Hofpoort in Woerden. Het slachtoffer gaf aan dat hij vermoedelijk in slaap was gevallen op de bank met een brandende sigaret. Hij werd wakker van de rook/vlammen. De brandweer heeft de brand geblust. De kat van de bewoner werd in de woning dood aangetroffen. De technische recherche stelt een onderzoek in.

Keukenbrand Bodegraven
In de keuken van een woning aan de Nieuwstraat is op donderdag 11 juli omstreeks 12.30 uur brand ontstaan door vermoedelijk kortsluiting in de afzuigkap. De bewoonster hoorde een klap en zag vervolgens de uitgebrande afzuigkap liggen op het fornuis. In de keuken ontstond een rookontwikkeling. De brandweer moest ter plaatse komen om de brand te blussen. De brand was snel meest waardoor de schade beperkt bleef.