Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht, 12-07-2002 Maastricht; aanhouding in granaat-aanslag 1996 (RKey; 9.00u) Vrijdag12 juli 2002

District Maastricht

Maastricht; aanhouding in zaak granaat-aanslag 1996

Het recherchebijstandsteam van de politie heeft vanmorgen, vrijdagmorgen thuis in zijn woning in Maastricht een 32-jarige man aangehouden. De Maastrichtenaar wordt verdacht van betrokkenheid bij een granaataanslag in oktober 1996 op een gezin aan de Minister Aalbersestraat in Maastricht. Twee eerder, op18 juni jl. aangehouden verdachten in dit onderzoek, twee mannen (27 / 37 jr) uit Maastricht, zitten in het belang van het onderzoek nog altijd vast. Het recherche-onderzoek wordt voortgezet, waarbij ook het onderzoek naar de mate van betrokkenheid en precieze rol van de vanmorgen aangehouden verdachte, deel uitmaakt.

Het recherchebijstandsteam is ook bezig met het onderzoek inzake de schietpartij op 22 mei dit jaar op hetzelfde gezin. Die woensdagmorgen werd de bewoner op straat, pal voor zijn woning aan de Minister Aalbersestraat neergeschoten. Gaande het ingestelde onderzoek in deze zaak kwamen de verdachten in beeld terzake betrokkenheid bij de granaataanslag in oktober 1996. De politie onderzoekt ook of de op 18 juni jl. aangehouden verdachten mogelijk ook iets te maken hebben met de schietpartij.