Korps: Groningen, plaats: Diverse 12-07-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdag 12 juli 2002

Dagelijkse berichten

Oude Pekela: politie zoekt getuigen na inbraken in autos Woensdagnacht werden in de omgeving van de Brugstraat, Waterkant en Vijverlaan in Oude Pekela zeven personenautos opengebroken. De dader(s) forceerde(n) bij deze voertuigen portiersloten om vervolgens goederen uit de autos weg te nemen. De politie is op zoek naar getuigen die in de bewuste nacht iets gezien of gehoord hebben Getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Winschoten of in Oude Pekela via telefoonnummer 0900-8844.

Bedum: vrouw gewond na ongeval
Donderdagochtend is een 81-jarige vrouw uit Zuidwolde gewond geraakt, nadat zij als voetganger op een parkeerterrein aan de Stationsweg door een personenauto was aangereden. Dit voertuig werd bestuurd door een 65-jarige man uit Bedum die bij het achteruitrijden de vrouw over het hoofd had gezien. De vrouw is met een open beenbreuk naar een ziekenhuis vervoerd. De politie maakt proces-verbaal van de aanrijding op.

Winschoten: alcomobilist raakt rijbewijs kwijt
De politie heeft donderdagmiddag op de Sint Vitusholt in Winschoten een 47-jarige man uit Muntendam aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De automobilist liep na een controle van politieagenten tegen de lamp. Aan het bureau bleek dat de Muntendammer 1,3 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De politie vorderde zijn rijbewijs in. De man kon na verhoor het politiebureau te voet verlaten.

Musselkanaal: inbraak in sportcomplex
Woensdagnacht is er in de kantine van een sportcomplex aan de Schoolstraat ingebroken. De daders forceerden een deur, waarna de kantine werd doorzocht. Zij namen onder meer kratten bier en andere levensmiddelen weg. De politie stelt een onderzoek in.

Oldehove: inbraak in school
Aan de Wengeweer in Oldehove is woensdagnacht in een school ingebroken. Men verschafte zich toegang tot de school door een raam open te breken. De dader nam een computerkast met beeldscherm weg. De politie stelt een onderzoek in.

Oldehove: dronken man zorgt voor overlast
De politie heeft donderdagavond aan de Wilhelminastraat een 34-jarige man uit Oldehove voor openbare dronkenschap aangehouden. De man had zich vervelend gedragen in een horecagelegenheid en was daarom de zaak uit gezet. Hierop uitte de Oldehover dreigende taal richting de uitbater. De man is ter ontnuchtering ingesloten. Hij krijgt een proces-verbaal.

Stadskanaal: politie zoekt getuigen van straatroof Een 26-jarige vrouw uit Ter Apel is donderdagavond op de Berkenstraat in Stadskanaal door drie mannen met een donkere huidskleur mishandeld en vervolgens beroofd van haar portemonnee. Het slachtoffer liep op de brug toen haar de doorgang werd versperd door de drie mannen. Hierop kreeg de vrouw een vuistslag in haar gezicht, waarna ze kwam te vallen. Vervolgens kreeg ze een trap tegen haar lichaam. Tenslotte namen de daders haar portemonnee met een geldbedrag weg. Het slachtoffer is door een ambulance met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. De politie is op zoek naar getuigen, die omstreeks 21.00 uur iets gezien of gehoord hebben omtrent deze straatroof. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Stadskanaal via telefoonnummer 0900-8844.

Stadskanaal: ongeval met letsel
Op de Hemmenweg in Stadskanaal is een 79-jarige vrouw uit Stadskanaal gewond geraakt, nadat zij in haar electrische invalidenkar was aangereden door een bestelauto. Dit voertuig werd bestuurd door een 37-jarige man uit Stadskanaal die achteruit de Hemmenweg op reed. Hij zag daarbij de vrouw over het hoofd. Zij is met onbekende verwondingen opgenomen in een ziekenhuis.

Groningen: man (71) beroofd op parkeerplaats; auto weggenomen Een 71-jarige man uit Groningen is donderdagavond tegen middernacht bij het uitstappen uit zijn aangepaste auto op een parkeerplaats aan de Castorstraat overvallen door een nog onbekende man. Het slachtoffer kreeg een vuurwapen op zich gericht en moet zijn portemonnee afgeven. Ook moet hij de autosleutels afgeven. De auto een rode Nissan, type Micra werd vanaf de parkeerplaats weggenomen. Het signalement van de overvaller luidt: man ongeveer 25 jaar, lengte 180 190 cm, breed krachtig postuur, geen gezichtbeharing en een getinte huidskleur. Mensen die mogelijk rond het tijdstip van de beroving iets verdachts hebben gezien of inlichtingen hebben over de weggenomen auto, die is aangepast in verband net de invaliditeit van de eigenaar, worden verzocht te bellen met de politie in Groningen via 0900 8844 (lokaal tarief).

Groningen: aanrijding op Beneluxweg; bestuurder onder invloed Bij een aanrijding tussen twee autos op de Beneluxweg donderdagavond raakten beide voertuigen zwaar beschadigd. Een 26-jarige automobilist uit Groningen lette onvoldoende op bij het wisselen van de rijstrook en kwam in botsing met een 33-jarige automobilist uit Heerenveen. Beide autos gingen tollen en kwamen in de vangrail terecht. De Stadjer bleek gedronken te hebben en blies een promillage van 1.2. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Beide wagens zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Groningen: illegale souvenirjager (16) aangehouden Surveillerende agenten zagen donderdagnacht een 16-jarige jongen uit Ten Boer een huisnummerplaatje van een pand aan de Nieuwstad verwijderen. De jongen ontkende eerst het feit maar had het plaatje in zijn achterzak. Ook bleek hij in het bezit van een barkleedje dat hij had weggenomen uit een café aan de Grote Markt. Hij werd aangehouden voor diefstal en zijn ouders werden gewaarschuwd. De jongen kon nog niet gehoord worden omdat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Hij is overgedragen aan zijn ouders.

Groningen: wildplassers
In de Poelestraat kreeg een 28-jarige man uit Groningen een bon omdat hij donderdagnacht op de openbare weg aan het urineren was. Zijn 23-jarige vriend uit Tijnje bleef vervelend tegen de agenten en beledigde een agent. Hij werd aangehouden terwijl hij licht verzet pleegde en kreeg een proces-verbaal. Een 46-jarige man uit Helmond kreeg dezelfde nacht ook een bon voor wildplassen. Hiermee was zijn 22-jarige zoon het niet mee eens en hij uitte zijn ongenoegen door de agenten te beledigen. Hij verzette zich hevig tegen zijn aanhouding en werd onder dreiging van pepperspray rustiger. Hij kreeg op het bureau een proces-verbaal voor belediging.

Groningen: snelheidscontroles
Bij de wegwerkzaamheden aan de A7 bij Hoogkerk waar een snelheidsbeperking van 70 km per uur geldt werden donderdag snelheidscontroles gehouden. Van de 960 passerende voertuigen reden er 290 te snel. De snelheden van de overtreders varieerden van 77 tot en met 120 km per uur.

Groningen: drie vrouwen stelen geld uit woning
Een 74-jarige bewoonster van de Barnsteenstraat kreeg donderdagmiddag bezoek van drie van buitenlandse afkomst zijnde vrouwen. Met een smoesje werd om pen en papier gevraagd waarop de vrouwen met een licht getinte huidskleur binnen kwamen. Zij zagen kans om geld uit de woning weg te nemen. De politie stelt een ander onderzoek in naar de diefstal.

Groningen: brute straatroof; getuigen gezocht
Op de Paterswoldseweg vlak bij de spoorwegovergang tegenover de vestiging van Th Niemeyer is dinsdagavond rond 23.00 uur een 73-jarige man uit Groningen die zijn hondje uitliet mishandeld dan wel beroofd. Het slachtoffer werd door een voorbijganger met een hoofdwond op de grond gevonden. Zij zag een nog onbekende man wegrennen in de richting van de Marwixkade. De overvallen man is met hoofdletsel naar het zieken huis gebracht en verblijft daar nog steeds. De politie heeft hem nog niet kunnen horen over het voorval. Een gehouden buurtonderzoek heeft ook nog geen klaarheid in de zaak kunnen brengen. Wel heeft de politie een signalement van de wegrennende man; negroïde man, leeftijd circa 18 jaar, lengte ongeveer 170 cm. Hij was gekleed in een donkere lange jas tot op de knieën (soort coachjas), wijde broek en hij droeg een petje dat met donkere en lichte vlakken was geblokt. Getuigen die dinsdagavond iets gezien hebben in de omgeving van de Paterswoldseweg worden verzocht de politie via 0900 8844 te bellen.

Groningen: cementauto van de weg uit
Doordat een 40-jarige chauffeur van een cementauto donderdagochtend de bocht op de Paddepoelsterweg te krap nam gleden de achterwielen weg. Het gevaarte kwam op zijn kant in de naastgelegen sloot terecht. De chauffeur liep hierbij voetletsel op en werd naar het ziekenhuis gebracht. Een bergingsbedrijf werd ingeschakeld om het zware gevaarte weg te takelen.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)