Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-07-2002
Persberichten district Utrecht stad, 09.40 uur

Rijden onder invloed

UTRECHT De politie heeft in de nacht van donderdag 11 op vrijdag 12 juli een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 02.30 uur kreeg een bestuurder op de Adriaen van Ostadelaan een stopteken. Na een eerste blaastest bleek dat de 50-jarige bestuurder uit Utrecht te veel gedronken had. De man werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Hier werd duidelijk dat hij 0,65 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een boete van 190,= en een rijverbod van een uur werd hij naar huis gestuurd.

Auto-breker aangehouden

UTRECHT Donderdagavond heeft de politie een man aangehouden voor het inbreken in autos.

Omstreeks 23.00 uur melde een vrouw bij de politie dat zojuist haar portier zonder enige aanleiding was open getrokken door een onbekende man. De politie ging in de buurt poolshoogte nemen en trof op de Klipspringerdreef een man aan die voldeed aan het opgegeven signalement.

De verdachte 38 jaar en afkomstig uit Utrecht stond met zijn fiets tussen twee geparkeerde voertuigen. De agenten zagen dat één van de voertuigen was opengebroken en de audioapparatuur half uit het dashboard hing. De man werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Alcoholcontrole

UTRECHT De politie heeft in het kader van `Doe nuchter, rij alcohol vrij` op de Europalaan donderdagavond een alcoholcontrole uitgevoerd.

Tussen 19.30 en 22.00 uur werden 189 bestuurders gecontroleerd. Een bestuurder werd aangehouden voor het rijden onder invloed. De 42-jarige bestuurder uit Nieuwegein bleek na de ademanalyse 1,25 promille alcohol in zijn lichaam te hebben. Met een rijverbod van vijf uur werd hij naar huis gestuurd. De rechter zal de straf voor de man bepalen. Een bestuurder kreeg een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs.

Twee winkeldieven aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de Roelantdreef heeft de politie twee meisjes aangehouden voor het plegen van winkeldiefstallen.

De beveiliging van de winkel kreeg in de gaten dat de twee meisjes 14 en 16 jaar oud en beiden afkomstig Utrecht de winkel wilde verlaten met een aantal goederen die niet afgerekend waren. De meisjes werden staande gehouden en overgedragen aan de inmiddels gewaarschuwde politie.

Uit onderzoek bleek dat de dames in een aantal winkels op het Winkelcentrum Overvecht goederen hadden gestolen.

Aanrijding letsel
UTRECHT Op de Thomas A Kempisweg vond donderdagavond een ernstig aanrijding tussen een bus en een voetganger plaats.

Omstreeks 21.55 uur stak een tot nu toe onbekende man plotseling de weg over en werd door een stadsbus geraakt. Een toevallig passerende arts heeft samen met een passagier uit de bus het slachtoffer eerste hulp geboden. Later werd de arts geholpen door broeders van twee ambulances.

Het slachtoffer werd met ernstig hoofdletsel overgebracht naar het UMC in Utrecht. De politie is een onderzoek gestart naar de identiteit van het slachtoffer.

Straatroof
UTRECHT Bij het Winkelcentrum in Lunetten werd donderdagmiddag een vrouw beroofd van haar tas.

De 86-jarige vrouw uit Utrecht had omstreeks 16.30 uur gepind bij het winkelcentrum. Op weg naar huis werd zij ter hoogte van de flats van het Gaasterland van achteren vastgepakt. Een verdachte op een fiets probeerde de tas van de vrouw te beroven.

Na een aantal pogingen lukte het de verdachte de tas van de vrouw af te pakken. Een getuige kwam de vrouw te hulp en fietste achter de dader aan. Na enige tijd kwam de getuige terug met de tas van de vrouw. De verdachte had de tas weggegooid in het Beatrixpark. Een aantal; goederen waren uit de tas verdwenen echter het grootste gedeelte was nog in de tas aanwezig.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. In het bijzonder is de politie op zoek naar de vrouw die achter de dader is aangefietst. Heeft u informatie belt u dan met de politie van het district Tolsteeg, tel.: 0900 88 44.

Aanrijding auto te water
UTRECHT Op de Venuslaan vond donderdagmiddag een aanrijding tussen een personenauto en een bus plaats waarbij de personenauto te water raakte.

Omstreeks 15.45 uur ontstond op de Tolsteegsingel een lichte aanrijding tussen de auto en de bus. Vermoedelijk is op dat moment enige onenigheid ontstaan omdat de bus doorreed. Op de Venuslaan kwamen beide voertuigen elkaar weer tegen en wilde de 38-jarige automobilist uit Hilversum verhaal halen bij de 32-jarige buschauffeur uit Nieuwegein.

Tijdens een inhaalmanoeuvre op de Venuslaan kwam de personenauto tegen de voorzijde van de bus waardoor de 38-jarige bestuurder de macht over het stuur verloor en uiteindelijk in het water terecht kwam. De auto van de man bleef enige tijd drijven waardoor de man tijd genoeg had om de auto te verlaten. Niemand raakte gewond. De politie heeft een onde2rzoek ingesteld naar de daadswerkelijke toedracht van het ongeval.