Politie Midden- en West Brabant

Politie doet inval in XTC laboratorium

Datum: 12/7/2002
Auteur: Carel Bouman

TILBURG Vanmorgen om zes uur heeft een arrestatieteam van de politie een inval gedaan in een loods achter woningen aan de Houtstraat. In deze loods heeft de politie een XTC laboratorium aangetroffen dat in bedrijf was. In de loods werden twee mannen, 24 en 28 jaar oud en allebei afkomstig uit Tilburg, aangehouden.

In een woning die bij deze loods hoort heeft de politie een 55-jarige man en zijn 50-jarige echtgenote aangehouden. In de woning trof de politie een hennepkwekerij van jonge stekjes aan. Deze stekjes werden in deze woning gekweekt om later uitgezet te worden aan de exploitanten van illegale hennepkwekerijen. De politie onderzoekt in hoeverre de vanmorgen aangehouden verdachten betrokken zijn bij de exploitatie van het laboratorium en de hennepkwekerij.

De politie besloot vanmorgen deze inval te doen, nadat er informatie over dit laboratorium was binnengekomen. Het is algemeen bekend dat de illegale productie van XTC niet zonder gevaar is. In XTC laboratoria wordt met chemische- en milieu gevaarlijke stoffen gewerkt. Omdat het vanmorgen aangetroffen laboratorium midden in een dicht bevolkte woonwijk ligt, besloot de politie direct op te treden.

Bij het onderzoek dat vanmorgen in de loods werd ingesteld, waren naast de verschillende politiediensten die belast zijn met de bestrijding van harddrugs, ook de brandweer en medewerkers van de milieupolitie betrokken.

Tijdens de doorzoekingen die vanmorgen na het aantreffen van het XTC laboratorium en de hennepkwekerij onder leiding van de Officier van Justitie werden verricht zijn onder andere de volgende goederen in beslaggenomen:

Meerdere kilos XTC in poedervorm, enkele autos, een hoeveelheid geld en apparatuur en grondstoffen die gebruikt worden bij de productie van XTC. Er werden in de hennepkwekerij ongeveer 3000 stekjes aangetroffen.

Alle vier de verdachten zijn in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.