EAST-WEST CONSORTIUM

East-West Consortium bij laatste drie OV-Chipkaart

Persbericht

Chipkaart consortium wordt gevormd door Accenture, MTRCL, Thales en Vialis;

East-West Consortium bij laatste drie in aanbesteding OV- Chipkaart

Amsterdam, 12 juli 2002 - Het East-West Consortium is door Trans Link Systems uitgenodigd om een gedetailleerd bod uit te brengen op het realiseren van de chipkaart voor het openbaar vervoer in Nederland. De uitverkiezing is het gevolg van een selectieprocedure waarbij Trans Link Systems uit zes overgebleven aanbieders de beste drie partijen heeft geselecteerd om de nieuwe infrastructuur te ontwerpen, te leveren, te implementeren en te onderhouden. East-West is een internationaal consortium met een sterke Nederlandse inbreng dat bestaat uit Accenture, MTRCL, Thales en Vialis. In het samenwerkingsverband zijn alle expertises vertegenwoordigd die nodig zijn voor de volledige realisatie en uitbesteding van een openbaar vervoer chipkaart.

Trans Link Systems
Om te komen tot de introductie van een nieuwe elektronische openbaar vervoerkaart die geldig is in trein, tram, metro en bus is Trans Link Systems opgericht. Trans Link Systems werkt in opdracht van de Nederlandse Spoorwegen, Connexxion en de gemeentelijke vervoerbedrijven HTM, GVB en RET en MOBIS. De elektronische opvolger van de strippenkaart zal bijdragen aan een grotere sociale veiligheid van het openbaar vervoer, minder zwartrijden, meer reizigerscomfort en precieze managementinformatie waardoor de vervoerders klantgerichter en economischer kunnen werken.

Vijf jaar ervaring met elektronische strippenkaart Het East-West Consortium biedt voor Nederland een oplossing die is gebaseerd op het bestaande chipkaart systeem in Hongkong, dat inmiddels al vijf jaar operationeel is en dagelijks 7,5 miljoen transacties verwerkt. Deze vijfjarige ervaring is van onschatbare waarde voor de implementatie in Nederland.

Over Accenture
Accenture is 's werelds meest toonaangevende adviesbureau voor management en technologie. Door haar netwerk van diensten brengt Accenture innovaties die klanten helpen om snel hun visie te realiseren. Accenture versterkt haar consulting en outsourcing expertise onder andere door allianties en samenwerkingsverbanden. In 47 landen werken meer dan 75.000 medewerkers voor klanten in alle denkbare branches, van wie meer dan 900 in Nederland. De wereldwijde omzet bedraagt 11,44 miljard dollar over het fiscaal jaar dat eindigt op 31 augustus 2001. Zie ook www.accenture.com

Over MTRCL
MTR Corporation Limited werd in 1975 in Hongkong opgericht met als doel een ondergronds openbaar vervoer-netwerk op te zetten, te financieren en te exploiteren. Het huidige systeem, dat vier metrolijnen en een snelle verbinding naar het vliegveld omvat, wordt wereldwijd gezien als een toonaangevend openbaar vervoer netwerk op het gebied van kwaliteit van dienstverlening, gebruiksvriendelijkheid, punctualiteit, sociale veiligheid, reizigerscomfort en winstgevendheid. MTRCL heeft een multifunctioneel chipkaartsysteem vijf jaar in gebruik en heeft daarmee het aantal zwartrijders tot vrijwel nul teruggebracht. Er zijn meer dan 8,5 miljoen chipkaarten in omloop en er worden meer dan 7,5 miljoen transacties per dag afgehandeld. Zie ook www.mtr.com.hk

Over Thales
Thales e-Transactions CGA S.A. maakt deel uit van de Thales Group, een van 's werelds meest vooraanstaande fabrikanten van bedrijfselektronica voor luchtvaart, defensie, IT en IT diensten. Binnen de sector IT en IT-diensten heeft Thales e-Transactions CGA S.A. zich gespecialiseerd in het leveren van zeer efficiënte toegangbeheerssystemen voor het openbaar vervoer, waaronder geïntegreerde vervoersbewijssystemen, elektronische inname van tolgeld, beheer van stadsverkeer, wagenparkbeheer, reizigersinformatiesystemen en openbaar parkeren. Thales biedt tevens een compleet dienstenpakket op het gebied van invoering, gebruik en beheer. Thales e Transactions heeft al over de gehele wereld, bijvoorbeeld in Parijs, Bangkok, Taiwan, Singapore, New Delhi, Hongkong en Mexico, contracten gesloten op het gebied van electronische ticket systemen.
Zie ook www.thalesgroup.com

Over Vialis
Vialis Verkeer & Mobiliteit bv is één van de ruim 130 werkmaatschappijen van Koninklijke Volker Wessels Stevin nv (KVWS) en richt zich op het integreren, optimaliseren en managen van verkeersstromen in alle modaliteiten. KVWS is een Nederlands bouwconcern dat zich richt op het ontwerpen, ontwikkelen, realiseren en beheren van bouwprojecten.
Vialis heeft alle kennis en disciplines in huis om een complex project op het gebied van verkeer en mobiliteit te doen slagen. Voor het TLS project richt Vialis zich met name op de implementatie en het onderhoud van alle technische systemen.
Zie ook www.vialis.nl


---

------