Gemeente Rijswijk

Baggerwerkzaamheden in Rijswjk

Rijswijk, 11 juli 2002

Volgende week begint de gemeente met het uitbaggeren van diverse sloten en vaarten in Rijswijk. Tevens zullen diverse duikers worden schoongemaakt. Het omvangrijke werk, er wordt gewerkt in twee ploegen op wel meer dan 50 locaties in Rijswijk, duurt tot begin november van dit jaar.

Onder meer de volgende watergangen komen aan bod:
* Van Vredenburchweg ter hoogte van Landgoed Te Werve en op de hoek met de Prinses Beatrixlaan;

* Julialaantje ter hoogte van het Von Fisennepark;
* Watergangen nabij Wijkcentrum Drassige Driehoek in Rijswijk Zuid;
* Vijver stadhuis Rijswijk;

* Diverse watergangen in Plaspoelpolder en Muziekbuurt;
* Schaapweg ter hoogte van sportcentrum De Schilp;
* Generaal Spoorlaan tussen John F. Kennedylaan en Minister Van den Tempellaan en ter hoogte van de Terracottastraat;
* Cromhoutlaan, Bous de Jongpark, Prinses Margrietsingel en Laan Hofrust.

Uit onderzoek van slibmonsters is gebleken dat de bagger over het algemeen slechts licht verontreinigd is (klasse 1 en 2). Deze slib kan op de kant worden geborgen. In enkele gevallen is sprake van verontreinigde slib (klasse 3 en 4). Deze slib wordt afgevoerd naar een stortlocatie buiten de gemeente.
Slib die op de kant van de sloot wordt gezet moet enige tijd uitzakken. Hierdoor zal tijdelijk op deze plekken geen gras groeien. Later zullen deze plaatsen weer worden ingezaaid. Tijdens het baggeren en bij het transport van bagger bestaat de mogelijkheid dat de weg vuil wordt. De aannemer, de firma Van der Lee uit Bruchem, zal de weg zo snel mogelijk weer schoonmaken.

Het schonen van de Rijswijkse watergangen is een jaarlijks terugkerende activiteit waar de gemeente toe verplicht is.

Voor nadere informatie over deze baggerwerkzaamheden kan contact worden opgenomen met de heer M.W. Nijsse van de dienst Grondgebiedzaken van de gemeente Rijswijk, telefoon 070 3959322. Bij de sectie Communicatie in het gemeentehuis liggen tijdens de openingsuren de tekeningen ter inzage waarop per baggerlocatie staat vermeld: de hoeveelheden bagger, de verontreinigingsklasse en de manier van verwerken. De sectie communicatie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 14.00 uur.



Afdeling Bestuursondersteuning en Communicatie. © 2002 Gemeente Rijswijk. Alle rechten voorbehouden.