Gemeente Rijswijk

Gemeente Rijswijk geeft parkeervergunninghouders Oud Rijswijk geld terug

Rijswijk, 11 juli 2002

Na het opschorten van het belanghebbendenparkeren en het parkeerschijfparkeren in Oud Rijswijk medio mei van dit jaar heeft de gemeente Rijswijk nu een terugbetalingsregeling opgesteld. Tegen inlevering van de parkeervergunning ontvangen de bewoners van Oud Rijswijk het teveel betaalde bedrag terug.

Vanaf half mei 2002 zijn in Oud Rijswijk de verkeersborden die het parkeren voor vergunninghouders regelden verwijderd. Sinds die tijd kan iedereen er weer vrij parkeren en zijn de vergunningen en "kraskaarten" voor Oud Rijswijk overbodig geworden. Aangezien vooraf voor een heel jaar is betaald, kunnen de bewoners en ondernemers uit Oud Rijswijk nu het teveel betaalde parkeergeld terugkrijgen. De parkeervergunningen en de kraskaarten(bezoekersvergunning) kunnen tijdens de openingsuren ingeleverd worden bij de loketten in het gemeentehuis van Rijswijk. Voor een bewonersvergunning wordt ¤ 11,00 en voor een zakelijke vergunning wordt ¤ 270,00 terugbetaald. Voor de ongebruikte "kraskaarten" wordt het aankoopbedrag terugbetaald.

Het college van burgemeester en wethouders zal dit najaar in overleg met de betrokken bewoners en ondernemers een nieuw parkeerplan voor Oud Rijswijk opstellen.

Bezwaren gehonoreerd

Bewoners uit de Emmastraat en de Julianastraat hebben in mei bezwaar gemaakt tegen het opschorten van het belanghebbendenparkeren. Het college van burgemeester en wethouders wil aan deze bezwaren tegemoetkomen door in deze twee straten de oude parkeersituatie tijdelijk weer te herstellen.
Speciaal voor de bewoners van de Emmastraat en de Julianastraat is door de gemeente een procedure gestart om (opnieuw) parkeren voor vergunninghouders en parkeerschijfparkeren in deze straten in te voeren. De bewoners en bedrijven uit deze straten zullen gebuik gaan maken van nieuwe vergunningen. Zodra het nieuwe parkeerplan voor Oud Rijswijk wordt ingevoerd zullen de Emmastraat en de Julianastraat ook onder dit parkeerregime komen te vallen.
Tegen het verkeersbesluit van het college van B&W om het belanghebbendenparkeren in de twee straten weer in te voeren kan met ingang van 12 juli aanstaande gedurende zes weken door belanghebbenden een bezwaarschrift worden ingediend.



Afdeling Bestuursondersteuning en Communicatie. © 2002 Gemeente Rijswijk. Alle rechten voorbehouden.