MEDINOVA

Hernia binnen week te behandelen


- Persbericht -

Ruim 300 endoscopische hernia operaties per jaar MediNova: meeste hernia's binnen week te behandelen

Amsterdam, 12 juli 2002 - MediNova gaat komend jaar ruim 300 endoscopische hernia's uitvoeren. Orthopaed Dr. George Homminga voert deze operatie al 2,5 jaar uit in Kliniek Klein Rosendael in Rozendaal (bij Arnhem). Endoscopische hernia operaties worden maar in een zeer klein aantal ziekenhuizen in Nederland uitgevoerd. De afgelopen jaren heeft Homminga ruim 400 patiënten met een hernia op deze wijze geholpen. Komend jaar zal de capaciteit worden uitgebreid naar ruim 300 patiënten. Homminga zal door deze uitbreiding de meeste endoscopische hernia operaties op jaarbasis gaan uitvoeren in Nederland. Bij MediNova zijn geen wachtlijsten voor de hernia operatie. Het vooronderzoek wordt gegarandeerd binnen 10 werkdagen afgerond en men wordt binnen één week geopereerd.

Endoscopische hernia
Tussen de wervels van de ruggengraat zitten zachte schijven die ervoor zorgen dat de wervelkolom beweegbaar is. Een hernia is een uitstulping aan één van die schijven, die op de zenuwbaan drukt. Gestuurd door een microscopisch kleine camera wordt de uitstulping weggehaald. Dankzij deze techniek ontstaat minimale weefselbeschadiging, een kortere opname en een sneller herstel. Na 24 uur kan de patiënt naar huis en afhankelijk van het soort werk dat de patiënt doet, is de patiënt tussen de één en acht weken weer volledig arbeidsgeschikt.

MediNova
MediNova bestaat uit een netwerk van dagklinieken verspreid over het hele land. De klinieken onderscheiden zich in de markt onder andere op het gebied van innovatie, kwaliteit, service, efficiëntie en zeer korte of zelfs geen wachtlijsten. De opzet van het netwerk van dagklinieken is het verstrekken van kwalitatief hoogwaardige zorg in een dagbehandeling. Dit doet MediNova op een uiterst efficiënte manier met de meest moderne apparatuur.

INFORMATIE
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met MediNova. Bereikbaar via:
Huijskens & Istha
Letty Verweij
Tel.: 020 - 6855 955
Fax: 020 - 6855 422
E-mail: lverweij@huijskens-istha.nl

12 jul 02 13:37