Gemeente Breda

12-07-2002

Staatsen - oud voorzitter KNVB - leidt sanering NAC

Het college van burgemeester en wethouders en voetbalclub NAC hebben de heer mr. A.A.M.F (Jos) Staatsen van Boer & Croon Strategy and Management Group bereid gevonden de invoering van het saneringsplan dat voor NAC opgesteld wordt, te leiden. De Corporate Finance Group van Ernst & Young onderzoekt op dit moment of NAC weer een financieel gezond bedrijf kan worden, dat langdurig betaald voetbal voor de stad garandeert. Half augustus brengt Ernst & Young hierover een rapport uit. Als hun bevindingen voldoende vertrouwen bieden voor de toekomst is de Bredase gemeenteraad bereid NAC een lening van 4,2 miljoen euro te verstrekken. Er moet dan wel intussen een licentie van de KNVB zijn ontvangen.

Ernst & Young is inmiddels gestart met de analyse van de financiële, fiscale en organisatorische kanten van de voetbalorganisatie NAC. Op basis van die analyse komen zij met aanbevelingen. Als deze analyse voldoende vertrouwen biedt, wordt onder leiding van de heer Staatsen met de sanering begonnen. De heer Staatsen is op dit moment bestuursvoorzitter van Boer & Croon Strategy and Management Group BV. Hij was eerder burgemeester van Groningen en voorzitter van de KNVB.

Het voorstel voor het saneringsplan en het betrekken van de heer Staatsen bij dit proces is in goed overleg met NAC tot stand gekomen.

Breda, 12 juli 2002

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer A. Reijlink, loco-secretaris gemeente Breda, telefoon (076) 529 34 65.