Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 12-07-2002
Persberichten district Maastricht (RKey; 13.45 u) Vrijdag, 12 juli 2002

District Maastricht

Maastricht; winkeldiefstal
Personeel van een winkelbedrijf aan de Franciscus Romanusweg in Maastricht betrapten afgelopen donderdagmiddag een 18-jarige vrouw uit Genk en een 25-jarige man uit Diest (B) bij diefstal van allerlei levensmiddelen, broodjes, snoep en frisdranken (totaal ter waarde van ruim honderd Euro). De politie werd gewaarschuwd en die heeft de aangehouden verdachten voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De gestolen goederen werden in beslag genomen en teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar / winkel. De verdachten hebben de winkeldiefstal bekend en de politie maakt proces-verbaal tegen hen op. In het kader van een snelrechtprocedure kregen de verdachten meteen een dagvaarding om binnenkort voor de rechter te verschijnen.

Maastricht; bekeurd
De politie heeft afgelopen donderdagmiddag bij een verkeerscontrole op de Akersteenweg in Maastricht totaal 16 voertuigbestuurders bekeurd wegens het niet volgen van de verplicht, middels verkeersborden aangeduide rijrichting en 3 voertuigbestuurders wegens het rijden door het voor hen rode verkeerslicht. Totaal 19 voertuigbestuurders bekeurd.
Het bike-team van de Maastrichtse politie heeft afgelopen donderdagmiddag en donderdagavond in en om de Maastrichtse binnenstad totaal 39 personen bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van het onder meer het zich zonder redelijk doel ophouden in portieken, het in het openbaar nuttigen/bij zich hebben van alcoholische drank, het in het openbaar urineren tot het illegaal/foutief parkeren van voertuigen.

Maastricht; onder invloed
Het slingerende rijgedrag van een 44-jarige automobilist uit Vught trok afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht omstreeks 02.45 uur op de Viaductweg in Maastricht de aandacht van een politie-patrouille. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de automobilist ruim 0,9 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.