Gemeente Eijsden

Lintjesregen 2003 in de maak

Ieder jaar worden inwoners van de gemeente onderscheiden voor hun persoonlijke bijzondere verdiensten. De burgemeester vindt het belangrijk dat mensen deze blijk van waardering krijgen. Daarom is hij al begonnen met de voorbereidingen voor de lintjesregen in 2003.

Kent u iemand in uw omgeving die volgens u een lintje verdient? Laat het burgemeester Schmidt dan weten. Om mensen te kunnen voordragen voor een onderscheiding is hij afhankelijk uw informatie. U weet immers het beste welke mensen zich bijzonder verdienstelijk maken voor de samenleving. U weet ook precies waar deze verdiensten uit bestaan, welke periode de man of vrouw zich verdienstelijk maakte, etc. etc.

Informatie over de procedure voor het aanvragen van een koninklijke onderscheiding, kunt u krijgen bij onze medewerker communicatie, telefoon (043) 409 52 47. Bij hem kunt u ook een aanvraagformulier krijgen.

U moet er wel rekening mee houden dat uw schriftelijke aanvraag vóór 1 augustus bij de burgemeester op zijn bureau moet liggen. De burgemeester moet namelijk nog allerlei adviezen vragen.

Dan gaat het voorstel via de Commissaris der Koningin en het Kapittel der Nederlandse Orden naar het ministerie. Ten slotte moet Hare Majesteit de Koningin nog een handtekening onder het Koninklijke besluit zetten. Kortom, een aanvraag heeft een lange weg te gaan.

Meer informatie vindt u op www.lintjes.nl. Via deze website kunt u een aanvraagformulier downloaden.