Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


Nieuwe nota Educatiebeleid:

Centraal meldpunt Nederlandse les voor allochtonen in De Baarsjes

Stadsdeel De Baarsjes stelt een centraal meldpunt in voor cursussen Nederlands voor allochtonen. Dit meldpunt moet de afstemming verbeteren tussen de vraag naar taalcursussen en het aanbod. Ook zorgt het stadsdeel voor extra plaatsen voor kinderopvang voor cursisten. Het stadsdeel wil dat allochtonen in De Baarsjes de weg naar het taalaanbod beter weten te vinden en dat meer cursisten het taaltraject succesvol afronden.

Deze voorstellen staan in de nota Educatiebeleid Oudkomers en Nieuwkomers in De Baarsjes. Het Dagelijks Bestuur legt deze nota op 17 september ter advisering voor aan de raadscommissie Welzijn. Op 24 september besluit de raad over de nota. Deze vergaderingen zijn openbaar.

Tot 16 augustus kunt u schriftelijk commentaar geven op de nota. De nota ligt ter inzage bij de balie van het stadsdeelkantoor, bij het Wijkcentrum en bij de bibliotheek op het Mercatorplein. Eventueel commentaar kunt u sturen naar stadsdeel De Baarsjes, t.a.v. R. Jalmous, Postbus 9410, 1006 AK Amsterdam.

Ook kunt u de nota downloaden en uw commentaar per e-mail versturen.


---

© Stadsdeel De Baarsjes - 12/07/2002