Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Bergen op Zoom, vrijdag 12 juli 2002

Datum: 12/7/2002
Auteur: Nicolette Bovenhorst

TEAM HALSTEREN / BERGEN OP ZOOM NOORD
Inbraak autos
Op diverse plaatsen in Halsteren werd afgelopen nacht ingebroken in autos. In de meeste gevallen werd er een ruitje ingeslagen. Bij alle autos werd de audio-apparatuur eruit gehaald. De inbraken hebben plaatsgevonden in de Wethouder Jonkerstraat, de Pottenbakker en de Frederik de Ramlaan. Donderdagmiddag werd er ingebroken in een personenauto die geparkeerd stond aan de Noordplaats in Bergen op Zoom. Ook hier werd audio-apparatuur ontvreemd.

Rijden onder invloed
Donderdagavond werd bij een controle van een personenauto op de Burg. Wittelaan in Bergen op Zoom een persoon aangehouden voor het rijden onder invloed. Van de 52-jarige L.C. uit Bergen op Zoom werd een bloedproef afgenomen. Ook bleek de verdachte niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en gaf hij een valse naam op. De politie heeft voor alle zaken tegen de man proces-verbaal opgemaakt.

TEAM BERGEN OP ZOOM ZUID
Controle drugsrunners
Naar aanleiding van het verhoogde toezicht van de politie op de handel in verdovende middelen rondom het Korenbeursplein in Bergen op Zoom werd op donderdag 11 juli een controle gehouden.Tijdens de controle is een vijftal personen aangehouden, in verband met het in bezit hebben van verdovende middelen, danwel de in- en export van verdovende middelen.

Vernieling fietsen
Bij de fietsenstalling van winkelcentrum de Vogelaar in Roosendaal is een tweetal fietsen vernield. De fietsen werden overgebracht naar het bureau van politie Bergen op Zoom-Zuid.

Dure schoonmaak
Een man uit Bergen op Zoom zal zijn meest recente auto-schoonmaak vermoedelijk nog lang heugen. De man wilde kort voor aanvang van zijn vakantie nog even zijn auto poetsen bij een plaatselijk benzinestation. Toen de man na de schoonmaak tevreden thuis kwam, kwam hij tot zijn grote schrik tot de ontdekking dat hij zijn tas had laten liggen bij de wasplaats van het benzinestation. In zijn tas bevond zich het geld voor zijn vakantie, een bedrag van 8000 euro

TEAM WOENSDRECHT
Stoken van afval
Naar aanleiding van klachten over rookoverlast trof een surveillance-eenheid op het Zandfort in Hoogerheide een man aan die achter zijn woning een flinke hoeveelheid snoeihout aan het verbranden was. Voor het verbranden van snoeihout is een vergunning verplicht. De man was niet op de hoogte van deze verplichting tot vergunning. De politie maakt proces-verbaal op.

TEAM HALDERBERGE
Inbraak woningstichting
Donderdagnacht werd er ingebroken in het kantoor van de woningstichting aan de Bosschendijk in Oudenbosch. De dader(s) vernielde hierbij een ruit. Het hele pand werd doorzocht. Er wordt wat kleingeld vermist.

Aanrijding
Donderdagavond rond half acht verloor een 26-jarige man uit Waspik op de Bosschendijk in Oudenbosch de macht over het stuur. Nabij de spoorwegovergang reed hij tegen een geparkeerde bestelbus. De auto van de 26-jarige man raakte hierbij total-loss. Hij kwam met de schrik vrij.

Diefstal tuinstoelen
Aan het Elisabethpark in Hoeven werden uit een tuin 2 tuinstoelen ontvreemd.

Vernieling auto
Aan de Wezemaal in Hoeven werd van een personenauto de achterruit vernield.

Diefstal
Vanuit een fietsenstalling aan de P. v.d Breugelstraat in Hoeven werden 2 aan elkaar vastgemaakte fietsen ontvreemd.

Drank in het openbaar
Aan de Veerkensweg in Oud-Gastel werd een jongeman betrapt bij het gebuik van alcohol in het openbaar. In het kader van de handhaving van de openbare orde werd hiertegen opgetreden. Het bier werd vernietigd en tegen de jongeman, een 22-jarige man uit Oud Gastel, werd proces-verbaal opgemaakt.

TEAM ROOSENDAAL CENTRUM
Auto-inbraken
Wederom hebben er de afgelopen nachten inbraken plaatsgevonden in personenautos. Ditmaal betrof het autos in het Emile van Loonpark, Norbartlaan, van Goghlaan, de Akeleiflat en Clematisflat. De autos werden opgebroken middels het inslaan van een ruitje of het ontzetten van een portier. Er werd in alle gevallen een autoradio-/CD-speler ontvreemd.

Diefstal uit bedrijf
In een bedrijf op het Keulsveld in Roosendaal is woensdagnacht ingebroken. Middels het openbreken van een roldeur heeft men het pand betreden. Het gehele pand werd doorzocht. Er wordt een digitale camera en een geldbedrag vermist.

Diefstal uit bedrijf 2
In dezelfde nacht werd ingebroken in een bedrijf op de West Havendijk in Roosendaal. Men heeft middels het forceren van een toegangsdeur zich de toegang tot het pand verschaft. De dader(s) hebben een nog onbekend geldbedrag weggenomen.

Aanrijding met letsel
Op donderdagmiddag vond er een aanrijding plaats op de van Beethovenlaan in Roosendaal. De bestuurder van een personenauto in Roosendaal reed achter een motorscooter, bestuurt door en 25-jarige man uit Roosendaal. De bestuurder van de personenauto hield niet voldoende afstand, waardoor hij in botsing kwam met de motorscooter. Door de aanrijding kwam de bestuurder van de motorscooter ten val en raakte hierbij gewond. De man moest zich met diverse kneuzingen en breuken laten behandelen in het ziekenhuis. Na behandeling mocht hij weer naar huis.

Ernstige vernielingen in basisschool
In de Heilig Hart-basisschool aan de Rector Hellemonsstraat in Roosendaal werden tussen woensdagmiddag 14.00 uur en donderdag 12.00 uur door een onbekend aantal personen ernstige vernielingen aangericht. De sportzaal van de school, die op dit moment in verband met zomervakantie gesloten is, was door de grote ravage na afloop volstrekt onherkenbaar. Zo hebben de vandalen onder andere de ruiten ingeslagen met kegels, alle in de zaal aanwezige ballen en springkussens stukgesneden, diverse sportartikelen in brand gestoken en de vloer onder water laten lopen met de brandslang. Vermoedelijk is de daad niet opgemerkt door getuigen, omdat de sporthal door hoge bomen redelijk beschut ligt. De politie van het team Roosendaal Centrum stelt samen met de wijkagent een onderzoek in.

ROOSENDAAL BOVENDONK