Koninklijke Nederlandse Schaakbond


4e Internationale Jeugdtoernooi Saint Lo (8-18 juli)

De Nederlandse jeugdspelers Biaina Geragousian, Henriët Springelkamp, Linda Ammerlaan, Tjapko Struik en Tjerk van Blokland nemen in het Franse Saint Lo deel aan het 4e internationale jeugdtoernooi.

Programma en uitslagen: Saint Lo.

De volgende verslagen zijn van begeleider Piet Peelen.

Hallo Nederland (ronde 3),

'Ronaldinette' is de bijnaam van Biaina zoals gisteren in het bulletin werd geschreven. Een flink compliment voor haar baltechniek waar ze erg blij mee is! Helaas heeft ze een flinke blauwe plek opgelopen en toen ze juist daar ongelukkig een bal tegen kreeg, vanochtend, moest Nederland het zonder haar doen. En aangezien uw keeper Piet tussendoor een keertje ging vissen staan we niet op kop.

Tjapko staat wel aan kop! Hij speelde een prima partij en drukte z'n tegenstander behoorlijk weg. Tot er opeens nog een laatste ontsnappingskansje kwam. Tjapko's hartslag ging omhoog, maar de vlag naar beneden omdat de tegenstander het niet zag. Tjerk staat een halfje daarachter -zie link- want hij won een kwaliteit met Lf8-a3-b2. Daarna drukte hij goed door en zette mat. Linda gooide met een leuk pionoffer de stelling open en pende een loper op e7. Haar tegenstandster rokeerde en dat leverde een stuk op. De aanval bleef dus won ze snel. Henriët kreeg een flinke koningsaanval te verduren. Ze probeerde een belangrijke aanvalsloper te ruilen, maar net te laat. Daarna ging ze met Linda winkelen en dat was een succes. Met een paar volle tassen kwamen ze terug. Biaina vond haar partij niet zo leuk. Ik kan dat begrijpen maar vond haar techniek, op het schaakbord, ook prima!

Tenslotte begint na een regenachtige dag eindelijk een glimpje zon door te breken. Dus hoog tijd voor de begeleiding om even tussendoor een terrasje te pakken!

Au revoir Ollande!