Nederlandse Organisatie voor Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek

TNO

Prof. Dr. J.H.W. de Wit Lid Raad van Bestuur TNO

Prof. Dr. J.H.W. (Hans) de Wit (56) wordt per 1 november 2002 lid van de Raad van Bestuur TNO. Het kabinet heeft vandaag ingestemd met voordracht tot benoeming bij Koninklijk Besluit. Hij volgt drs. F.Th. Gubbi op die per 1 december 2002 met pensioen gaat.

De heer de Wit is op dit moment Chief Technology Officer Corus Group plc. en Managing Director Corus Technology BV. Tevens is hij deeltijdhoogleraar Corrosietechnologie bij de Technische Universiteit Delft.

Na zijn studie Chemie en promotie aan de Rijksuniversiteit Utrecht had de heer de Wit een lange wetenschappelijke loopbaan aan diezelfde universiteit en aan de Technische Universiteit Delft voor hij in 1996 overstapte naar Corus (voorheen Hoogovens).

De heer de Wit vervult een groot aantal nevenfuncties, waaronder het lidmaatschap van de Programma Adviesraad TNO Industrie en van de Commissie Technologie van de Vereniging VNO-NCW. Hij is lid van European Industrial Research Management Association EIRMA en voorzitter van de Programme & Planning Committee van EIRMA.

Hans de Wit is gehuwd en heeft twee kinderen.