RED BULL NEDERLAND B.V.

Spectaculaire start Red Bull Dutch Xtreme

De ultieme grensverleggende uitdaging voor lichaam en geest

12 juli 2002 om 17:15 is de Red Bull Dutch Extreme van start gegaan. De deelnemers werden met een landingsvoertuig het wad opgebracht en waden zich nu onder leiding van gidsen door het wad om zo snel mogelijk het vaste land te bereiken.

Vanaf 10:00 uur verzamelden 35 teams en begeleiders, zich in het hoge Noorden voor de start van Nederland's uniekste adventure race. Onder hen bevinden zich onder andere de winnaars van vorig jaar, Team Vaude/Slee, bestaande uit Hoite Cannegieter en Ingrid van Doorn. De briefings vinden plaats, de routekaarten worden uitgedeeld. De rol van de begeleiders is belangrijk tijdens deze race. Zij verzorgen onder andere het eten voor het team en hebben wel 40 kilo eten bij zich. De afstemming tussen team en de begeleiders, die de teams op de juiste momenten van eten moeten voorzien is belangrijk. De sfeer onder de teams is gemoedelijk. Van enige vorm van concurrentie is niets te merken. De deelnemers wisselen onderling tips en ervaringen uit.

475 km voor de boeg die men wadlopend, kanoënd mountainbikend en hikend moet volbrengen. De race bevat spannende elementen en 1 uur voor de finish in Gulpen bevindt zich een strafkamp. Hier moeten deelnemers de straftijd uitzitten die ze in eerdere trajecten hebben opgelopen. Voor het niet naleven van het wedstrijdreglement en het sjoemelen met de route krijgt men straftijd.

De teams hebben 72 uur om de race te volbrengen onderverdeeld in de volgende trajecten: Van start te Lettelbert tot vertrek in Leek staat 11 uur, van start te Leek tot vertrek te Epe staat 25 uur, van start te Epe tot vertrek te Herkenbosch staat 24 uur, van start te Herkenbosch tot aan finish in het 3 landenpunt te Vaals staat 12 uur.

Indien een team 9 uur over het eerste traject doet houdt dit in dat men nog maar 70 uur heeft om de race te volbrengen. Sneller je traject volbrengen houdt dus niet in dat je meer tijd over hebt voor het volgende traject. Verwacht wordt dat het eerste team zondagochtend rond 7.25 de finish zal bereiken.

Alles komt aan op Teamwork, conditie, tactiek, navigatie, emotie en doorzettingsvermogen!

Voor meer informatie, foto's of beelmateriaal:
www.redbulldutchextreme.nl of bel met Muriel Dalmulder op 06-53722557 en 030-2209524.

Langs de route kan pers worden opgevangen door Rozemarijn de lange:
06-53334029.

12 jul 02 17:15