FOSTER PARENTS PLAN

Noodhulp in China voor schade door overstromingen

Plan China is begonnen met noodhulp aan getroffen gebieden na de overstromingen van vorige maand. Door hevige regenval en de daarna ontstane overstromingen, werd aanzienlijke schade aangericht in onder andere de regio's Xi Xiang en Cheng Gu in de provincie Shaanxi. Binnen het Plan-gebied was er alleen materiële schade. Er waren geen doden te betreuren zoals het geval was in naburige provincies.

Plandorpen
De materiële schade in de Plandorpen bestaat vooral uit beschadiging en wegspoelen van wegen, bruggen en huizen en de verwoesting van een aantal watersystemen. Ook is de oogst vernietigd, een school verwoest en zijn de elektriciteitssystemen getroffen. De Xi Xiang overheid, in samenwerking met de centrale overheid, is begonnen met het geven van noodhulp in de Plan regio. Deze is voornamelijk gericht op het repareren van huizen, bruggen en watersystemen en het verstrekken van landbouwzaad. De uitwerking en coördinatie van de programma's worden gedaan door de partner van Plan China, de 'Shaanxi Womens Federation'. Plan China financiert de noodhulp aan de Plan-gebieden.

Overige regio's
Helaas zijn de toegezegde fondsen niet toereikend om alle schade veroorzaakt door de overstromingen ook buiten de Plan-gebieden te kunnen financieren. Plan China begint daarom een hulpprogramma gericht op de omliggende regio's waar de schade aanzienlijker is. Hier zijn ruim 70.000 mensen direct getroffen door de overstromingen en zijn 174 mensen om het leven gekomen. Veel mensen worden nog vermist en er 27.000 mensen zijn dakloos geworden. De hulp zal vooral bestaan uit het verschaffen van onderdak, kleding, voedsel en onderwijs. De Shaanxi Womens Federation] heeft hiervoor een bedrag van $100.000 toegezegd.
Ook Plan Nederland (Foster Parents Plan) bekijkt momenteel de mogelijkheden tot financiering, waarbij we ons zullen richten op maatregelen ter preventie van overstromingen.

12 jul 02 17:21