Korps: Groningen, plaats: Diverse 12-07-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen (middageditie) Vrijdagmiddag 12 juli 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: vrouwen met babbeltruc op dievenpad
De afgelopen dagen zijn in de wijken Vinkhuizen en Paddepoel een viertal vrouwen van buitenlandse afkomst actief, die met een smoes in de woning van anderen proberen te komen om geld of goederen weg te nemen. De vrouwen trachten met name bij oudere mensen om met deze babbeltruc in de woning te komen. Terwijl één van de vrouwen de bewoner aan de praat weet te houden, slaat de metgezellin haar slag. De vrouwen vragen om pen en papier of vragen om advies in verband met een lekkende gootsteen. Hierbij beweren ze ook in de flat te komen wonen. Inmiddels is één babbeltruc gelukt, terwijl een tweede bij een poging is gebleven. De vrouwen hebben voldoen aan het volgende signalement: allen lang zwart haar en een getinte huidskleur, zijn ongeveer 1,60 meter lang, dragen rokken en spreken slecht Nederlands. De politie adviseert nadrukkelijk om vrouwen die aan dit signalement voldoen en met een soortgelijk verhaal bij de deur komen, niet toe te laten. Daarnaast vraagt de politie aan inwoners om bij het signaleren van een groepje van deze vrouwen de politie te waarschuwen op het telefoonnummer 0900-8844.

Groningen: snorfietsster geslagen door onbekende man; getuigen gevraagd
Een 50-jarige vrouw uit Groningen deed vrijdag aangifte bij de politie van mishandeling door een nog onbekende man die haar dinsdagmiddag op de Antonius Deusinglaan sloeg. De vrouw reed op haar snorfiets over het fietspad en stopte op het trottoir om haar kleinkind goed in het achterzitje te zetten. Een man die daar liep beledigde de vrouw en sloeg haar meerdere malen met en gebalde vuist in de zij. De vrouw reed daarop snel weg en moest zich onder doktersbehandeling stellen. Het signalement van de man luidt: blanke man, leeftijd 35 40 jaar, lengte circa 200 cm, grof vadsig postuur en een groot hoofd. Hij heeft zwart haar met diepe inhammen op het voorhoofd. Getuigen die dinsdagmiddag rond 14.45 uur iets van de mishandeling hebben gezien of nadere informatie hebben over de identiteit van de man worden verzocht contact op te nemen met de politie van basiseenheid Korreweg via 0900 8844 (lokaal tarief) .

Groningen: snelheids- en verkeerscontrole op A7 De politie constateert dat er nog steeds automobilisten zijn die de snelheidsbeperkingen bij de wegwerkzaamheden op de A7 tussen Groningen en Hoogkerk negeren. Ook het inhaalverbod wordt niet altijd nageleefd. Bij een controle vrijdagochtend op de A7 naar de afrit van het Vrijheidsplein werden 24 automobilisten opgeschreven die het verbod negeerden. Bij de snelheidscontrole waarbij de snelheid van 1450 voertuigen werd gemeten reden 205 harder dan de toegestane 70 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 121 km per uur.

Groningen: automobilist zonder rijbewijs rijdt onder invloed Agenten zagen vrijdagochtend een 40-jarige automobilist uit Drachten in de verboden richting door de Aweg rijden. Op de Munnekeholm kreeg de Fries een stopteken die hij pas op de Stationstraat in de gaten kreeg. Bij controle bleek de man te rijden met een promillage van 1.9. Verder was zijn rijbewijs al eerder ingenomen. Hiervoor wordt proces-verbaal opgemaakt. De man gaf de man een valse naam op waarvoor hij ook nog een bon krijgt. De auto is op het politiebureau achtergebleven.

Groningen: kledingdieven aangehouden
Een getuige sprak surveillerende agenten aan in de Guldenstraat dat zij twee junkachtige types met een stapel shirts met labels had zien lopen. Op basis van het signalement werd beide mannen, 31 en 38 jaar uit Groningen, aangetroffen in de Pelsterstraat. Beiden probeerden bij het zien van de politie weg te komen. De 38-jarige man werd met zeven shirts in zijn bezit snel gegrepen. Zijn maat probeerde zich in een kledingzaak op het hoekje van de Vismarkt achter een etalagepop te verstoppen. Op de plek waar de mannen voor de agenten wegvluchtten lagen nog elf shirts met een aantal hangers er nog bij. Beide verdachten zijn ingesloten voor nader verhoor.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)