Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 13-07-2002
1e persbericht 13 juli 2002


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Verdachten van inbraak in auto aangehouden Na een onderzoek in de omgeving is zaterdag rond 00.15 uur op de Adriaan Dorsmanstraat een 23-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van een inbraak in een auto op de Boschdijk kort voor zijn aanhouding. Uit de auto werd een radio weggenomen. De dader kwam in het voertuig door een deur open te breken. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Op de Zwembadweg werd rond 2.30 uur een 33-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt eveneens verdacht van inbraak in een auto kort voor zijn aanhouding. Het voertuig stond geparkeerd op de Deken van Somerenstraat. Een ruit van de auto werd vernield om binnen te komen. Het is vooralsnog onbekend of er spullen uit de auto werden weggenomen. Bij de verdachte werd een knijptang aangetroffen. Deze is in beslag genomen. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Schennis en belediging
Op het Stratumseind is vrijdag rond 19.30 uur een 21-jarige man uit Oss aangehouden. De verdachte pleegde schennis tegenover een man en een vrouw van de parkeerpolitie. Toen de verdachte aangehouden werd schold hij de parkeerpolitie uit. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Aalsterweg is zaterdag rond 5.15 uur een 26-jarige Amerikaanse automobilist aangehouden. De politie had het vermoeden dat hij op de kruising Floralaan West Aalsterweg door rood reed en hield hem staande. Als snel bleek dat de verdachte teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van 1,15 uit. De man kreeg een boete van 400 Euro.

Op de Tongelresestraat is zaterdag rond 4.20 uur een 36-jarige automobilist uit Geldrop betrapt terwijl hij teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van 1,20 uit. De man kreeg een rijverbod van vijf uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Onder invloed
Op de kruising Steenweg Kanaaldijk zag de politie zaterdagochtend rond
1.45 uur een 33-jarige automobilist uit Helmond door rood rijden. Bij controle op de Christinalaan bleek dat de verdachte teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van 1,70 uit. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Best: Woninginbraak
Uit een woning aan de Vliegheuvel zijn tussen afgelopen vrijdag en 5 juli jl. twee laptops en geld weggenomen. De dader kwam binnen door een achterdeur open te breken.

Best: Verdachte vernielt ruit van voordeur
Op het Helmkruid is zaterdag rond 00.15 uur een 42-jarige man uit Best aangehouden. Hij wordt verdacht van het vernielen van een ruit van een voordeur kort voor zijn aanhouding. De man had gedronken. Hij liep door de vernieling verwondingen aan zijn arm op. Hieraan is hij in het ziekenhuis behandeld. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Bladel: Autogordelcontrole
Op de P.G. Ballingslaan is vrijdag tussen 20.45 en 21.45 uur een autogordelcontrole gehouden. 13 personen kregen een bekeuring voor het niet dragen van de gordel.

Gemert: Tas met schoolspullen gestolen
In een bedrijf aan de Zuid Om is vrijdagavond tussen 21.00 en 21.15 uur de tas van een 12-jarige jongen uit Gemert weggenomen. De jongen stond in de zaak te praten met iemand en had zijn tas met net gekochte schoolspullen op de grond gezet. In een onbewaakt moment heeft iemand de tas van de jongen weggenomen.

Oirschot: Insluiper neemt spullen weg
Een insluiper heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag uit een woning aan de Markt een laptop, een portemonnee en sleutels weggenomen. De dader kwam binnen door een niet afgesloten achterdeur.

Soerendonk: Motorrijder gewond
Op de Strijperdijk is vrijdagavond rond 20.10 uur een 41-jarige motorrijder uit Sterksel gewond geraakt bij een aanrijding met een 27-jarige Eindhovense automobilist. De automobilist reed over de Strijperdijk richting Budel. Toen hij plotseling linksaf sloeg om een terrein op te rijden kwam hij in botsing met de motorrijder die in tegengestelde richting aan kwam rijden. De motorrijder liep een aantal schaafwonden op waaraan hij in het St. Annaziekenhuis is behandeld. Na behandeling mocht hij weer naar huis.

Valkenswaard/Leende: Derde verdachte aangehouden Na een onderzoek is vrijdagochtend rond 6.00 uur in een woning aan de Echternachlaan in Eindhoven een 19-jarige jongen uit Oss aangehouden. De verdachte wist te ontkomen tijdens een achtervolging die plaatsvond op 2 juli jl. Die avond werden reeds een 18-jarige en een 19-jarige Eindhovenaar aangehouden. De 19-jarige verdachte werd in Leende op de A2 aangehouden nadat hij over een geluidswal was geklommen en de 18-jarige verdachte werd in Leenderstrijp op de Strijperstraat aangehouden. De politie werd eerder die avond gewaarschuwd door een oplettende getuige die het verdacht vond dat een auto op een parkeerplaats aan de Leenderweg in Valkenswaard in de buurt van een tankstation stond rond sluitingstijd. Toen de politie een kijkje ging nemen zagen ze de verdachten wegrijden vanaf de parkeerplaats in een gestolen auto. Zij reageerden niet op de politie die hen aan wilde spreken en reden weg richting Leende. Hierop werd de achtervolging ingezet. Op de Strijperstraat, tussen Leende en Leenderstrijp, werd de gestolen auto tot stilstand gebracht en vluchtten de inzittenden. Met behulp van de diensthonden werd in de omgeving gezocht en konden de twee Eindhovense verdachten aangehouden worden. Uit onderzoek is gebleken dat de verdachten het voornemen hadden een overval te plegen. De verdachte uit Oss is ingesloten op het politiebureau voor verder onderzoek.