Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 13-07-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Erik Riemens tel. 06-20411180

District Zuid

Aanrijding met letsel
ZEEWOLDE Op de kruising Gooiseweg en Spiekweg vond vrijdagmiddag een aanrijding met letsel plaats. Daarbij waren twee voertuigen betrokken. Een 22-jarige bestuurster uit Nieuwegein reed op de Gooiseweg en zag dat voor haar een 48-jarige automobilist uit Zoetermeer stilstond. De vrouw uit Nieuwegein remde. Dat deed een 69-jarige bestuurder uit Utrecht ook wel, maar te laat. Hij botste daarna tegen de auto van de automobiliste uit Nieuwegein. De 22-jarige bestuurster werd ter controle per GGD ambulance vervoerd naar het Sint Jansdal ziekenhuis in Harderwijk. Beide betrokken voertuigen moesten worden afgesleept.

Op de Spiekweg vond vrijdagmiddag nog een aanrijding plaats. Daarbij ging het om drie voertuigen. Een aantal autos moest afremmen, omdat iemand voor hen linksaf het Nulderpad in wilde gaan. Een 43-jarige man uit Zeewolde en een 43-jarige bestuurster ook uit Zeewolde, stonden daarop te wachten. Een 32-jarige vrachtwagenbestuurder uit Dronten zag dit vervolgens te laat, waarna hij met zijn voertuig op de wagen van de 43-jarige vrouw uit Zeewolde botste. Zij schoof daarna door naar de wagen van haar even oude plaatsgenoot. De vrouw uit Zeewolde is met de GGD ambulance voor controle afgevoerd naar het Flevoziekenhuis.

Eenzijdige aanrijding
ALMERE Op de Vrijheidsdreef vond vrijdagmiddag een eenzijdig ongeval plaats. Een 18-jarige bestuurder uit Almere raakte vermoedelijk door de bediening van de radio tijdens het rijden, van de weg. Daarbij raakte hij de stoeprand, waarna de wagen om zijn as draaide en tegen een lichtmast tot stilstand kwam. In de auto zat ook nog een passagier, een 21-jarige Almeerder. Laatstgenoemde moest met hoofdletsel vervoerd worden naar het Zuiderzeeziekenhuis.

Overlast
ALMERE De politie heeft vrijdagavond een groepje Antillianen aangesproken, omdat zij zich ophielden in een portiek en voor overlast zorgden. De jongeren bevonden zich in het centrum van Almere-Buiten, waar een samenscholingsverbod geldt. Na een gesprekje is het groepje zonder problemen weggegaan.

Dronkenschap
ALMERE De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee verdachten aangehouden in verband met openbaar dronkenschap. Aan het Havenzicht werd een 23-jarige Almeerder opgepakt. Dat gebeurde ook met een 63-jarige Almeerder op de Zwoleweg. Beide verdachten zijn meegenomen naar het bureau en na ontnuchtering weer heengezonden.

District Noord

Aanrijding
LELYSTAD - Aan de Schouw vond vrijdagmiddag een aanrijding plaats tussen een 23-jarige automobiliste uit Lelystad en een 11-jarige fietser uit Lelystad. De bestuurster van de auto reed achter de fietser. Door nog onbekende oorzaak week de 23-jarige automobiliste uit, botste tegen de stoeprand en probeert te corrigeren. Daardoor kwam ze in botsing met de fietser. De 11-jarige Lelystedeling kwam hierdoor te vallen en werd voor controle met de GGD ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Onwel
LELYSTAD Op de parkeerplaats van een supermarkt aan de Jol is vrijdagavond een 57-jarige man uit Lelystad onwel geraakt. Politie en ambulance waren snel ter plaatse. De man is naar het ziekenhuis vervoerd.

Aanrijding en alcohol
LELYSTAD Op het Stationsplein botste een 44-jarige Lelystedeling vrijdagavond met zijn auto tegen een verkeerslicht. Toen de politie ter plaatse kwam, rook de man naar alcohol. Een blaastest op de locatie afnemen lukte niet, waarna hij overgebracht werd naar het bureau. Daar moest de man opnieuw blazen, waarbij bleek dat hij ruim vijf keer teveel alcohol in zijn bloed had dan toegestaan. Hij blies 1145 ug/l, (2,7 promille). De bestuurder is daardoor zijn rijbewijs kwijt. Procesverbaal is opgemaakt en na verhoor werd hij heengezonden.

Op de A6 ter hoogte van Lelystad was bij een eenzijdige aanrijding ook alcohol in het spel. Een 55-jarige automobilist uit Boskoop wilde vrijdagnacht vanaf de A6 de afrit Lelystad opgaan. Daarbij nam hij de bocht te ruim, waarna hij twee verkeersborden raakte. De bestuurder is overgebracht naar het bureau. Na controle bleek dat de man 815 ug/l blies, oftewel een promillage van 1,9. Ook bleek de verdachte geen geldig Nederlands rijbewijs te hebben. Wel had hij de beschikking over een Deens exemplaar. Na invordering van dat rijbewijs, is hij in het bezit van een aantal processenverbalen heengezonden.

Getuigenoproep straatroof bij pinautomaat
EMMELOORD Een 34-jarige man uit Nagele heeft onlangs aangifte gedaan van straatroof. De man had donderdagmorgen rond half twaalf gepind bij een automaat in de Beursstraat, hij wilde het geld in zijn portemonnee doen toen er plotseling een onbekende man het geld uit zijn hand griste. De man uit Nagele greep de dader bij zijn jas, maar werd toen verrast met een vuistslag in het gezicht. De dader wist te ontkomen. De politie is op zoek naar getuigen van dit voorval. Signalement van de dader: blanke man van 1,80 meter lang. Ongeveer tussen de 20 en 25 jaar oud en donkerblond haar. Hij droeg een lichtbruine jas tot over de heupen. De binnenkant van de capuchon was lichtkleurig. Mensen die iets gezien of gehoord hebben kunnen zich melden bij de politie, tel.: 0900-8844.

Dronken vrouw
EMMELOORD Op de Verlehorst in de buurt van een supermarkt heeft de politie vrijdagmiddag een dronken vrouw aangetroffen. Het ging om een 41-jarige vrouw uit Emmeloord. De politie trof de fiets van de vrouw aan op de Mercuriusstraat, waarna er verder werd gezocht naar de Emmeloordse. Ze werd aangetroffen op de stoep aan de Verlehorst. Ook de ambulance was ter plaatse. Uiteindelijk hebben agenten de vrouw thuisgebracht.

Automobilist bekeurd
EMMELOORD Een 36-jarige man uit Emmeloord is vrijdagavond bekeurd, omdat hij onverzekerd en zonder geldige APK in zijn auto op de Urkerweg reed. Zijn voertuig is in beslag genomen. Procesverbaal is opgemaakt.

Jongen valt
EMMELOORD Een 19-jarige jongen uit Emmeloord is vrijdagnacht ter observatie opgenomen in het Dr. Jansenziekenhuis. Hij zat voor een horecagelegenheid aan de Lange Nering op een muurtje. Vervolgens kwam hij door nog onbekende oorzaak te vallen en liep daarbij hoofdletsel op. De ambulance kwam ter plaatse, maar trof de jongen in eerste instantie niet aan. Even later werd het slachtoffer alsnog aangetroffen en werd hij per GGD ambulance naar het Dr. Jansenziekenhuis vervoerd.

Aanrijding
DRONTEN Op de Dronterringweg vond vrijdagmiddag een ongeluk plaats. Een 32-jarige Emmeloorder en een 26-jarige automobiliste uit Dronten reden beiden op die weg. Op de kruising Dronterringweg en Colijnweg wilde de vrouw uit Dronten de Colijnweg op en minderde daardoor vaart. De bestuurder uit Emmeloord wilde vervolgens de vrouw links passeren. Daarbij moest hij plotseling uitwijken. De Emmeloorder stuurde daarna weer naar rechts, maar botste als het gevolg daarvan op het voertuig van de 26-jarige vrouw uit Dronten. Door de botsing raakte de 26-jarige Drontense en twee medepassagiers uit Urk van 8 en 12 jaar gewond. Ze werden met onbekend letsel met de GGD ambulance vervoerd naar het Zuiderzeeziekenhuis.