Korps: Flevoland, plaats: Biddinghuizen 13-07-2002 Dodelijk ongeval in Biddinghuizen
Stafdienst Communicatie, Erik Riemens, tel. 06-20411180

Elburger komt om bij aanrijding vrachtwagen

BIDDINGHUIZEN Een 13-jarige jongen uit Elburg is gistermorgen om het leven gekomen bij een verkeersongeval op de Oldebroekerweg in Biddinghuizen.

Het slachtoffer reed in een groepje op de fiets en wilde die weg oversteken om via de Ellerweg verder te rijden. Op hetzelfde moment reed een 21-jarige vrachtwagenbestuurder uit Harderwijk, ook op de Oldebroekerweg, richting Elburg. Hij zag twee fietsers voor hem de weg oversteken, terwijl het slachtoffer aan de rechterzijde van de weg wachtte op voorbijkomend verkeer. Plotseling stak de wachtende fietser door onbekende oorzaak alsnog de Oldebroekerweg over, waarna de chauffeur van de vrachtwagen het slachtoffer niet meer kon ontwijken.

De hulpverleningsdiensten, waaronder een traumahelikopter, werden ingezet. Met ernstig letsel is de 13-jarige Elburger per ambulance onder politiebegeleiding vervoerd naar de Isala Klinieken locatie Sophia in Zwolle. Daar is hij later die avond aan zijn verwondingen bezweken. Het Bureau Slachtofferzorg heeft zich ontfermd over een aantal getuigen en de vrachtwagenchauffeur.