Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-07-2002 Persberichten district Binnensticht, 12.15 uur

Dronken bestuurder

ZEIST Een 31-jarige man uit Utrecht is vrijdagavond om 22.30 uur aangehouden, omdat hij met teveel alcohol een bromfiets bestuurde.

De man reed met ruim 70 km/uur op de Driebergseweg en werd staande gehouden omdat hij op de rijbaan reed. Uit een blaastest bleek een promillage van 1,85. Het was niet de eerste keer dat de man met teveel drank op zijn bromfiets reed. Hij kreeg een rijverbod opgelegd en zal zich later nog voor de rechter moeten verantwoorden.

Dure fles drank

ZEIST Een 15-jarige jongen uit Zeist kon vrijdagavond om 18.30 uur worden aangehouden toen hij zonder te betalen met een fles drank een winkel aan de Laan van Cattenbroeck wilde uitlopen.

De jongen is meegenomen naar het bureau. Omdat tijdens het verhoor bleek dat de jongen ook deelgenomen had aan een beroving op dezelfde zaak, blijft hij voorlopig op het politiebureau.

Verkeersongeval

ZEIST Op de Boulevard zijn vrijdag rond 17.00 uur een 42-jarige man uit Startenhuizen en een 24-jarige man uit Den Haag gewond geraakt bij een aanrijding.

De 42-jarige bestuurder van een bestelauto wilde op de kruising linksaf afslaan richting de Amersfoortseweg. In verband met onderhoudswerkzaamheden werkten de verkeerslichten niet. De 24-jarige bestuurder van de personenauto kwam van de rijksweg Amersfoort en wilde rechtdoor richting Zeist. Hij kreeg daarbij geen voorrang van de bestelbus en werd aan de linkerkant van zijn voertuig geraakt.

De 24-jarige Hagenees is met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, ook de andere bestuurder raakte licht gewond. Beide voertuigen moesten worden weggetakeld.