Politie Rotterdam-Rijnmond

Bijgewerkt: 13-07-02 13:14
Uitgave zaterdag 13 juli 2002

* BROMFIETSCONTROLES
Politiepersoneel van de districten Oost en Zuid hield vrijdagmiddag bromfietscontroles. Motorrijders dirigeerden de te controleuren bromfietsen en -scooters, alsmede hun berijders, naar de controleplaatsen bij het politiebureau aan het Moermanskpad en Charloisse Kerksingel. In totaal werden op beide locaties vele tientallen brommers gecontroleerd, waarbij 59 bekeuringen werden uitgeschreven voor onder meer overschrijding constructiesnelheid, geen verzekering, geen helm op, verkeerde plaat en technische gebreken.


* ARRESTATIETEAM HAALT GEWAPENDE OVERVALLER UIT WINKELPAND

VLAARDINGEN - Vrijdagavond rond negen uur, kort voor sluitingstijd, drong een met een vuurwapen gewapende man een warenhuis aan het Veerplein binnen. Met het vuurwapen bedreigde de man het winkelpersoneel en liep vervolgens een magazijn in. Omdat de overvaller van daaruit diverse kanten op kon, werd in eerste instantie gedacht aan een gijzeling van de bedrijfsleidster van het warenhuis, die zich op de eerste etage bevond. Toen de vrouw korte tijd later naar buitenkwam, wisten politiemensen dat de overvaller zich nog in het warenhuis moest bevinden. Het personeel van het betreffende warenhuis en enkele naastgelegen zaken werd door politiepersoneel van het district Waterweg naar buiten geleid en de omgeving afgezet. Door leden van het Arrestatieteam van de politie Rotterdam-Rijnmond werd vervolgens het warenhuis doorzocht, waarbij de overvaller, een 42-jarige man uit Capelle aan den IJssel, kort na half elf in het magazijn werd aangetroffen en aangehouden. Daarbij werd ook het bij de overval gebruikte vuurwapen in beslag genomen. De overvaller, die geen buit bij zich had, werd voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.


* AANRIJDING MET DODELIJKE AFLOOP
SCHIEDAM - Vrijdagavond kort voor zeven uur kwam een 39-jarige Rotterdammer in z'n auto om het leven bij een aanrijding op de zuidbaan van de Rijksweg A20, ter hoogte van de oprit van de 's-Gravelandseweg. De Rotterdammer was via de oprit van de 's-Gravelandseweg de Rijksweg A20 opgereden, verloor bij het uitkomen van de bocht de macht over het stuur, raakte in een slip en kwam vervolgens dwars op de rijbaan van de Rijksweg terecht. Een daar juist aankomende vrachtwagen, bestuurd door een 29-jarige man uit Schoonhoven, kon de auto niet meer ontwijken. Ook een 39-jarige Vlaardinger schampte met z'n auto de wagen van de Rotterdammer. Het slachtoffer kwam bekneld in z'n vernielde auto te zitten en overleed korte tijd later aan z'n verwondingen. Als gevolg van de aanrijding raakten de drie rijstroken van de zuidbaan van de Rijksweg A20 gestremd, waarbij het verkeer over de invoegstrook werd geleid. Daardoor ontstond gedurende enkele tijd een file op de zuidbaan van de Rijksweg A20.


* ROTTERDAMMER GEWOND NA BEROVING; DADER AANGEHOUDEN

Vrijdagmiddag kort voor vier uur hield politiepersoneel van het district Rotterdam-West in de Mathenesserstraat een 33-jarige Rotterdammer aan, verdacht van een beroving en zware mishandeling. De Rotterdammer had even tevoren een 40-jarige Rotterdammer met een mes in z'n rug gestoken en hem beroofd van 15 euro. Het slachtoffer werd voor onderzoek naar het Erasmus Medisch Centrum (Dijkzigtziekenhuis) vervoerd, terwijl de 33-jarige Rotterdammer voor nader verhoor en onderzoek in verzekering werd gesteld.


* ALCOHOL-, SNELHEIDS- EN BROMFIETSCONTROLES

ROTTERDAM/VLAARDINGEN - Politiepersoneel van het district Rotterdam-West hield vrijdagmiddag en -avond, samen met collega's van de Verkeerspolitie, een alcoholcontrole in de Vierhavensstraat. Van de 650 automobilisten die een blaastest moesten afleggen, bleken er vijf onder invloed van alcohol te verkeren. Het vijftal kreeg een proces-verbaal. Ook politiepersoneel van het Bureau Vlaardingen (district Waterweg) hield vrijdagavond tussen half acht en half negen een alcoholcontrole op de Lepelaarsingel. Zo'n 120 automobilisten moesten een blaastest afleggen, waarbij één automobilist een slok teveel op had. Tevens werden vrijdagmiddag in Vlaardingen op drie lokaties (Lepelaarsingel, Holysingel en Trekkade) bromfietscontroles gehouden, waarbij 24 bromfietsen en hun berijders werden gecontroleerd. Dertien berijders gingen op de bon voor onder meer te hoge constructiesnelheid, geen helm op, geen bromfietscertificaat en verkeerde plaat. Personeel van de Verkeerspolitie hield vrijdagavond tussen tien en elf uur een radarsnelheidscontrole in beide rijrichtingen op de Statenweg in Rotterdam. Van de in totaal 765 passerende automobilisten namen 82 het niet zo nauw met de maximumsnelheid van 50 km/uur. Hoogste score bedroeg 82 km/uur.


* JEUGDIGE BEROVER AANGEHOUDEN
Politiepersoneel van het district De Noordhoek hield vrijdagavond rond kwart over acht op de Noordsingel een vijftienjarige jongen uit Rotterdam aan, verdacht van een beroving. De knaap had om half zeven die avond op de Heer Bokelweg een 21-jarige vrouw uit Rotterdam hardhandig beroofd van haar handtelefoon. Een getuige herkende de zich snel uit de voeten makende berover. Toen de knaap later op de avond werd gesignaleerd op de Noordsingel werd hij aangehouden en voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.