Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Emmen 13-07-2002
Persberichten van zaterdagmiddag 13 juli 2002

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot maandagmorgen 15 juli 08.00 uur.

Telefoon 06 53 23 80 59

Aanhouding na geweld

Dwingeloo Vannacht werd een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden die kort daarvoor een 16-jarig meisje uit Wachtum zonder enige aanleiding mishandeld had. Het meisje maakte onderdeel uit van een groep jongens en meisjes. De aangehouden man kwam op hen af en begon iedereen te slaan. Het meisje kreeg enkele klappen in haar gezicht waardoor haar tanden los kwamen te zitten en zij gezichtsletsel opliep. De aangehouden man verklaarde later zich weinig te kunnen herinneren. Hij verkeerde onder invloed van drank en wist niet meer wat hij deed. Later volgde nog een aangifte van een van de jongeren uit de groep. Aard van dat letsel niet bekend.

Geweld

Assen Vannacht stonden een stel vrienden nog wat met elkaar na te praten. Met de fiets stonden zij op de kruising aan de Nassaulaan. Een voorbijrijdende automobilist claxonneerde toen hij langs kwam en reed tegen het wiel van een van de jongens. Vervolgens reed hij er gewoon overheen waardoor de fiets onder de auto terecht kwam. De bestuurder van de auto kwam daarna al schreeuwend uit de auto, trok de fiets onder de auto vandaan en smeet deze enige meters verder weg. Toen een jongen uit de groep vroeg of dat niet wat anders kon kreeg hij een portie klappen waardoor hij kwam te vallen. De bestuurder trapte daarna nog eens op de jongen in, geholpen door een maat die inmiddels ook uit de auto was gekomen. Hierna stapten zij in en reden snel weg. De 20-jarige jongen werd per ambulance naar het WZA overgebracht met onbekend letsel. De politie is op zoek naar de bestuurder en diens maat.

Onder invloed

Assen - Vannacht werd een 30-jarige man uit Zuidlaren gecontroleerd toen hij met zijn auto over de Jan Fabriciusstraat reed. Hij bleek een alcoholpromillage te hebben van 0,6. Daarvoor kreeg hij een proces-verbaal en ook voor het feit dat hij niet in het bezit van een geldig rijbewijs was.

Trailer met bootje gestolen

Nieuw-Weerdinge Gisteren stond in de berm van de Ertsstraat een trailer met daarop een visbootje (3,5 meter). De 38-jarige eigenaar had deze combinatie daar gistermorgen geplaatst met de bedoeling deze te koop aan te bieden. Gisteravond bleek dat hij de trailer en boot kwijt was maar op een andere manier dan hij bedoeld had. Hij heeft een schade van ongeveer 400 euro.

Inbraak bij garage

Roden Vannacht werden van een gloednieuwe auto, die op het terrein van een garage aan de Ceintuurbaan Noord stond, de sportvelgen met banden weggenomen. De auto bleef op klinkers achter en kreeg daarbij schade aan de onderzijde. Een 54-jarige man deed namens het bedrijf aangifte. Schadebedrag niet bekend.

Diefstal sieraden

Diever - Werden gisteravond sieraden weggenomen vanuit een stacaravan aan de Groningerweg. Door een geopend raam had de dief de mogelijkheid de armbanden en ringen weg te nemen. De 20-jarige aangeefster heeft een schade van ongeveer 1350 euro.

Snelkraak

Emmen Vannacht werd een raam ingegooid bij en winkel aan de Noorderstraat. De dief wist daarna ongeveer 20 dure zonnebrillen weg te grissen. De 38-jarige bedrijfsleider deed aangifte en meldde een schade van ongeveer 2000 euro plus de vernielde winkelruit.

Woonboot uitgebrand

Meppel Vannacht brak brand uit in een woonboot aan de Bunskamp. De op de boor verblijvende 38-jarige eigenaar en diens 13-jarige zoon konden de boot tijdig verlaten. De boot brandde geheel uit. Schade niet bekend.

Man terecht

Emmen - Vanmorgen werd gemeld aan het bureau dat Otto Heininga terecht was. Hij was vannacht thuisgekomen. Nadere informatie niet bekend bij de politie.