Koninklijke Nederlandse Schaakbond


4e Internationale Jeugdtoernooi Saint Lo (8-18 juli)

De Nederlandse jeugdspelers Biaina Geragousian, Henriët Springelkamp, Linda Ammerlaan, Tjapko Struik en Tjerk van Blokland nemen in het Franse Saint Lo deel aan het 4e internationale jeugdtoernooi.


De verslagen zijn van begeleider Piet Peelen.

Hallo Nederland (ronde 4),

Voetbal is de belangrijkste zaak van de wereld dus eerst dat. Nederland heeft gelijk gespeeld in de kwartfinale en dus strafschoppen. Piet was de held en we wonnen! De mooie openingstreffer, voorzet Biaina en goal Tjerk gaf ons de leiding, vanochtend, in de halve finale. Vlak voor tijd liet Piet een simpele ingooi door en een toevallige counter dompelde ons in diepe rouw. Gisteren werd het volgende nieuws gemeld: *Henriët heeft Mido 2 ontdekt *hij speelt ook mooi gitaar *en heeft mooie ogen *We hebben Roemeense woorden geleerd *Tjerk ziet er jonger uit als zijn haar plat is *Linda heeft een loper gebroken *Tjerk armbandjes *Dat Fransen geen Engels kunnen *niet goed tenminste *maar wel heel gezellig zijn *Linzen niet lekker zijn *Dat Henriët sjans heeft *van een engerd! hihi zegt Bi *en er niet blij mee is *Iin St.Lo maar één leuke kledingwinkel is *maar héél erg leuk!!*

Tenslotte het schaken: Tjapko heeft z'n eerste remise gespeeld. Een moeilijke laveerpartij. Linda had dus snel gewonnen en is vandaag blij met een betere tegenstander. Henriët speelde goed en won vier pionnen gevolgd door de dame met een röntgenschaak. Biaina speelde remise na de nodige complicaties. Tjerk verloor twee stukken tegen een toren. Hij verdedigde goed maar verloor uiteindelijk toch.

Vanavond is vuurwerk!

A demain!