Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 13-07-2002 2e persbericht 13 juli 2002

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Gewapende overval
In een horecagelegenheid aan de Oude Stadsgracht is zaterdagmiddag rond 15.00 uur een medewerkster overvallen door drie onbekende mannen. De mannen bestelden in de horecagelegenheid iets te eten. Op het moment dat de medewerkster achter in de zaak was hoorde zij dat een van de mannen in de buurt van de kassa kwam. Toen ze vroeg wat de man daar deed werd zij bedreigd met een mes. Ze zag dat geld uit de kassalade was verdwenen. Vervolgens zijn de daders er met een nog onbekend geldbedrag vandoor gegaan. Getuigen van de overval worden verzocht om contact op te nemen met de politie via 0900 8844.

Eindhoven: Woninginbraak leidt naar hennepkwekerij Na een melding van een inbraak in een woning aan de Smuldersweg stelde de politie zaterdagochtend een onderzoek in. Voor de woning werd rond 7.00 uur een 30-jarige Eindhovense verdachte aangehouden en in de woning werden nog twee verdachten, een 32-jarige man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats en een man waarvan de identiteit nog onbekend is, aangehouden. De verdachten zijn binnengekomen door een raam dat werd opengebroken. De 25-jarige bewoner van het pand lag te slapen tijdens de inbraak en had niets gemerkt. Tijdens het onderzoek in de woning stuitte de politie op een reeds geoogste hennepkwekerij in een slaapkamer. Ongeveer 50 planten werden geoogst. In het pand lagen een aantal henneptoppen te drogen. De hennepresten en de apparatuur van de kwekerij, waaronder een dompelpomp, assimilatielampen, hydrovoeding en transformatoren werden in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De verdachte bewoner, is samen met de drie verdachte inbrekers, ingesloten op het politiebureau voor verder onderzoek.

Helmond: Inbraak in berging
Uit een berging van een flatgebouw aan de Zuidende zijn tussen vrijdag 16.00 uur en zaterdag 7.30 uur een kratje bier, frisdrank, gereedschap, wasmiddel en twee fietsen gestolen. De dader kwam binnen door een toegangsdeur open te breken.

Geldrop: Fietster gewond
Op de kruising Johan Peijnenburgweg Dommeldalseweg is zaterdag rond 13.20 uur een 69-jarige fietster uit Geldrop gewond geraakt. De vrouw reed over het fietspad van de Domeldalseweg vanuit het centrum. Op het eerdergenoemde kruispunt verleende ze geen voorrang aan een 52-jarige automobiliste uit Hattem die over de Johan Peijnenburgweg aan kwam rijden. De fietster is met diverse schaafwonden overgebracht naar het St. Annaziekenhuis.

Nuenen: Beroofd van portemonnee
In het centrum van Nuenen is zaterdag tussen 2.00 en 2.45 uur een 24-jarige man uit Nuenen van zijn portemonnee beroofd. De man liep ter hoogte van de kruising Europalaan Vallestap toen hij een klap in zijn nek kreeg. Hierdoor viel hij op de grond. Toen het slachtoffer op de grond lag werd hij ook nog geslagen. Vervolgens hoorde hij iemand zeggen dat hij zijn portemonnee af moest geven. Het slachtoffer heeft deze afgegeven waarop de dader is gevlucht. In de portemonnee zaten enkele pasjes, een rijbewijs, een kettinkje en ongeveer 70 Euro. De Nuenenaar liep verwondingen aan zijn oog, hoofd, arm en pink op.

Someren: Spaarkas weggenomen
Uit een horecagelegenheid aan de Postel zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag een lege spaarkas en een sleutels weggenomen. De dader kwam binnen door een toegangsdeur open te breken.

Waalre: Inbraak in woning
In een woning aan de Voorbeeklaan is tussen vrijdag 17.00 uur en zaterdag 9.30 uur ingebroken. Uit de woning worden een laptop, een videorecorder en sleutels weggenomen. De dader kwam binnen door een achterdeur open te breken.