Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Eerste nationale KNHS Kampioenen Mennen bekend!

15/07/2002

Ermelo, 15 juli 2002
Zaterdag 13 juli werd bij de viervoeters van Yvonne de Ruyter, Ilona Mens, Karel van Kekem, Jolanda Beunk, Gijs van Dijk en Martin van Ede het kampioenslint omgehangen tijdens de parade van de eerste KNHS Nationale Mendag in Ermelo.

Yvonne de Ruyter werd met haar paard Elliot, een afstammeling van Pretendent, nationaal kampioen dressuur, in de klasse ZZ éénspan. Reservekampioen werd Henk Oosterink (Lunaruiters) met zijn paard Amigo. Bij de pony's ging de overwinning in de dressuur, klasse ZZ naar Ilona Mens (Noordwolde e.o.) met Snowbobbin, een afstammeling van IJsselvliedt's Joskin. Reservekampioen bij de pony's éénspan in de klasse ZZ werd Klaas de Haan (De Maartenruiters) met de pony Almkoning. In de klasse Z éénspan pony's streek Karel van Kekem (Hippos) met de eer met de pony Amacho. Miranda Otten (Batouwers) werd tweede bij dit kampioenschap met de pony Civium Steef van de Heiber. Bij het kampioenschap dressuur in de klasse Z éénspan paarden werd Jolanda Beunk (Bergruiters) genoteerd als winnares met haar paard Juweel, een afstammeling van Droomwals. Tweede werd in dit kampioenschap Nicoline Vos (Oranjezon) met haar paard Kai, een nazaat van Esteban. Bij het kampioenschap vaardigheid kwam Gijs van Dijk (De Paardenvrienden) bij de klasse Z éénspan als winnaar uit de bus met zijn pony Betje. Tweede werd Jaap Broers (Kasteelruiters) met de pony First. In de klasse Z bij het kampioenschap éénspan bij de paarden kwam Martin van Ede (Rijnruiters) als winnaar naar voren met het paard Joppe. Reserve werd Willem van Dijk (Noord Veluwe) met het paard Astrid.

Aanspanningen uit het hele land streden tijdens de nationale mendag om de kampioenstitels in de klasse Z en ZZ dressuur en om de Z vaardigheid één- en tweespannen voor pony's en paarden. Ook werden dressuur- en vaardigheidswedstrijden in de klassen B, L en M verreden. Tijdens de feestelijke parade kwam de zon gelukkig nog even tevoorschijn en werden alle nieuwe KNHS kampioenen gehuldigd en kregen ook de 1e prijswinnaars van de overige rubrieken hun prijs uitgereikt.