Gemeente Helmond


21 juni 2002
ZATERDAGSE WEEKMARKT GAAT DOOR TIJDENS ZOMERKERMIS

Overeenstemming bereikt

De weekmarkt tijdens de zomerkermis, op zaterdag 13 juli, gaat door. De plannen daartoe zijn afgelopen donderdag met de marktadviescommissie besproken. De markt wordt gehouden op een alternatieve locatie. Deze locatie is opgesplitst in twee gebieden, te weten de Noord Koninginnewal en Kanaaldijk Noord-Oost, tussen de Havenbrug en de Waardstraat. Het streven is om twee evenwichtige markten op te zetten, zodat op beide markten alle branches zijn vertegenwoordigd.
De te realiseren kraamlengte bij de alternatieve markt is maximaal 850 meter. Daarmee is deze verzette markt wel kleiner dan de vorige verzette markten.

Deze locatie is gekozen, nadat meerdere alternatieve locaties zijn aangedragen en beoordeeld op de gestelde criteria door de werkgroep "Verzette markten". In deze werkgroep zitten afgevaardigden van de Centrale Vereniging Ambulante Handel, de marktadviescommissie, de kraamexploitant, het Centrum-Management, de brandweer, en verschillende betrokken afdelingen van de gemeente met het Hoofd afdeling Beheer van de Dienst Stadsbeheer als voorzitter.

Het gaat hier om een proef op deze alternatieve plekken, tijdens de komende zomerkermis. Na afloop zal een evaluatie plaats vinden, waaruit moet blijken of de markt in deze opzet in de toekomst tijdens de voorjaars- en zomerkermis kan doorgaan.